ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πού θα περάσουμε τα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα

Πού θα περάσουμε τα φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα

Η διάθεση για εξορμήσεις στη φύση είναι στα ύψη και το Φθινόπωρο και οι εκδρομές συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα. Κι αφού γυρίσαμε τα νησιά όλο το Καλοκαίρι ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ελάτη, Ναύπλιο, Μάνη, Πήλιο, είναι οι προτάσεις μας για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα που έρχονται.

Ελάτη

Η Ελάτη, το μεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε ύψος 950 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα, ενός βουνού απέναντι από τα Μετέωρα. Είναι ορμητήριο για πολλές διαδρομές σε δασικά μονοπάτια, γι' αυτό και είναι αγαπημένος προορισμός των φυσιολατρών αλλά και των σκιέρ, αφού κοντά της βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Η Ελάτη των τελευταίων δεκαετιών γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, προσφέροντας στους επισκέπτες της διαμονή υψηλών προδιαγραφών και γεύσεις από την τοπική παραδοσιακή της κουζίνα. Είναι αναμφίβολα η κοσμοπολίτισσα του νομού Τρικάλων!

Στο δρόμο σας για την Ελάτη, πρέπει να κάνετε μια στάση στην Πύλη για να δείτε το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της και τα μοναστήρια της Πόρτα Παναγιάς και του Αγίου Βησσαρίωνα. Στην Ελάτη , αξίζει ν΄επισκεφτείτε το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, που χρονολογείται το 1822. Το εντυπωσιακό τέμπλο του, είναι δημιούργημα Ηπειρωτών μαστόρων. Στη βόλτα σας στο χωριό, θα θαυμάσετε τα παλιά αρχοντικά του και τις παραδοσιακές του βρύσες.

Μάνη, Λακωνίας

Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας είναι η Μάνη Λακωνίας, με το άγριο τοπίο της και με τους επιβλητικούς πύργους. Το έδαφος είναι τραχύ και άγονο με πολλά σπήλαια, απότομες ακτές, καλντερίμια και φαράγγια για τους λάτρες της πεζοπορίας. Η Μάνη διαθέτει πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με εξαίρετες αγιογραφίες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται οι 98 από τους 118 παραδοσιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου! Τα χωριά της θεωρούνται από τα γραφικότερα, καθώς έχει διατηρηθεί η τοπική αρχιτεκτονική κι έχουν το καθένα τη δική του ιστορία. Οι κάτοικοί τους φημίζονται για αρετές όπως το ψυχικό θάρρος, το φιλότιμο, η φιλοπατρία και επιδεικνύουν μεγάλο σεβασμό στις παραδόσεις, την οικογενειακή τιμή και τους νεκρούς. Όλα αυτά μαζί κάνουν τη Μάνη έναν προορισμό για ποικίλα γούστα, ιδανικό για εξορμήσεις όλο το χρόνο.

Ναύπλιο

Ένας τόπος ευλογημένος, ξεχωριστός, ιδιαίτερος, γεννημένος μέσα από τις σελίδες μιας νουβέλας, αφημένος στην ιστορία του χθες. Μιας ιστορίας γεμάτης χρώματα και αρώματα, εικόνες και στενά που θα μαγέψουν τον κάθε ταξιδιώτη, οδοιπόρο, τον κάθε άνθρωπο που ψάχνει να βιώσει μία ξεχωριστή εμπειρία.

Την ομορφιά του Ναυπλίου μαρτυρούν τα γραφικά δρομάκια, η πλατεία Συντάγματος, τα ξύλινα μπαλκόνια των σπιτιών, τα μουσεία, οι εκκλησίες, ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια. Το κάστρο Παλαμήδι στην κορυφή του βουνού από τη μια και το νησάκι-φρούριο Μπούρτζι στην είσοδο του λιμανιού από την άλλη κάνουν την πόλη μαγευτική. Διαθέτει καλό φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες καθώς και διαμονή σε όμορφα ξενοδοχεία και ξενώνες.

Πήλιο

1603012

Το Πήλιο προσφέρει στον επισκέπτη μυθική ομορφιά, πανέμορφα καταπράσινα τοπία, κρυστάλλινες πηγές, χρυσές αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά, επιβλητικές κορυφές, πάνω από 70 γραφικά χωριά χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα καλντερίμια, γεφύρια, παραδοσιακά αρχοντικά και προσεγμένους, παραδοσιακούς ξενώνες.

Όλο το βουνό του Πηλίου είναι καταπράσινο, γεμάτο δάση με πανύψηλες οξιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, βελανιδιές, δασική πεύκη και καλλιέργειες με ελιές και μηλιές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Για τους λάτρεις της δράσης, υπάρχει η δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση όπως περπάτημα, ποδήλατο βουνού, ιππασία, κατάδυση, ψάρεμα κ.ά.

Πηγή πληροφοριών touristorama.com