ΦΑΡΜΑΚΟ

Θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου - Συλλυπητήρια μηνύματα από ΣΦΕΕ-ΕΦΕΧ

Γιάννης Κυριόπουλος
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννη Κυριόπουλου. 

Ο ΣΦΕΕ στο συλλυπητήριο μήνυμά του επισημαίνει ότι «ο Γιάννης Κυριόπουλος υπήρξε ένας εξέχων επιστήμονας με σπουδαία προσφορά στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τη Δημόσια Υγεία. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης».

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε σχετικά: «Ο Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους. Επιτέλεσε τεράστιο έργο, πρωτοστατώντας στη χάραξη πολιτικών υγείας, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και το ερευνητικό του έργο, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εργατικότητά του. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη και το χώρο της Δημόσιας Υγείας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήρια επιστολή του ΕΦΕΧ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), Δημήτρης Μωραΐτης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου, εκφράζουν επίσης τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου.

«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε με τον Καθηγητή Κυριόπουλο στο πλαίσιο συγγραφής της μελέτης που εκπόνησε η ΕΣΔΥ, αναφορικά με τη διεύρυνση του καταλόγου ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. Κατά το χρονικό διάστημα συγγραφής της μελέτης, οι συναντήσεις μας μαζί του ήταν πάντα θετικές και ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Ο Γιάννης Κυριόπουλος αφήνει πίσω του ένα πλούσιο έργο και ταυτόχρονα, ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα. Όλοι μας στον ΕΦΕΧ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Διαβάστε επίσης:

Συλλυπητήρια για το θάνατο Κυριόπουλου από την πολιτική ηγεσία και την επιστημονική κοινότητα