ΥΓΕΙΑ

Ξαναζεσταμένο φαγητό και δηλητηρίαση: Τι πρέπει να προσέξετε

Ξαναζεσταμένο φαγητό και δηλητηρίαση: Τι πρέπει να προσέξετε

Πρέπει να βάζουμε το φαγητό στο ψυγείο αμέσως αφού το μαγειρέψουμε ή πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει; Ποιες είναι οι ασφαλέστερες στρατηγικές προετοιμασίας και αποθήκευσης προκειμένου να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση;

Γράφοντας στη βρετανική Daily Mail, o Δρ Martin Scurr απαντά σε ένα συχνό ερώτημα που μας απασχολεί όλους.

Σύμφωνα με το γιατρό, βασικό ζήτημα στην περίπτωση αυτή είναι να αποφύγουμε την ανάπτυξη βακτηρίων όπως η σαλμονέλα, η Εσερίχια κόλι και το καµπυλοβακτηρίδιο.

Το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες επιτρέπει την εξόντωση αυτών των μικροοργανισμών. Πρέπει όμως να προσέξουμε και ποια βήματα θα ακολουθήσουμε μετά, ώστε αν αποφύγουμε τυχόν επιπλοκές σε περίπτωση που θέλουμε να καταναλώσουμε ένα ακόμη γεύμα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις