ΥΓΕΙΑ

Ανακαίνιση και εγκαίνια στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού»

Ανακαίνιση και εγκαίνια στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού»

Για τα παιδιά αξίζει να προσπαθούμε κάθε μέρα και περισσότερο. Κι αυτό η Lidl το κάνει στην πράξη.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Με τη συμβολή της Lidl ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος ενός έργου σημαντικού στον καίριο τομέα της υγείας, που τα τελευταία χρόνια, λόγω των συνθηκών αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις και αδυναμίες. Τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, με χορηγία της Lidl, ανακαινίστηκαν και εγκαινιάστηκαν, παρουσία εκπροσώπων του νοσοκομείου, της ΜΚΟ «Ανοιχτή Αγκαλιά» .

Όλοι οι μικροί ασθενείς που είχαν εξασφαλισμένη την αγάπη και τη φροντίδα των έμπειρων γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων, τώρα απέκτησαν και τους χώρους που θα τους κάνουν να νιώθουν ασφάλεια , σιγουριά και ζεστασιά. Γιατί το περιβάλλον στους χώρους εξέτασης και περίθαλψης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, στην καλή ψυχολογία και γρήγορη ανάρρωση των ασθενών.

Η συμβολή της Lidl Hellas στη δημιουργία των εξωτερικών ιατρείων ήταν όραμα και στόχος της εταιρείας τον οποίο και υλοποίησε μέσω των Φίλων Κοινωνικής Ιατρικής & Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Συγκεκριμένα η εταιρεία προσέφερε 120.000 ευρώ στη ΜΚΟ «Ανοιχτή Αγκαλιά», μέσω μιας ανταποδοτικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στα καταστήματα Lidl από 16 Νοεμβρίου και μέχρι τέλη του προηγούμενου έτους, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανάπλαση των εξωτερικών ιατρείων.

Το πρώτο μέρος της ανάπλασης ολοκληρώθηκε

Στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα δημιουργήθηκε νέος χώρος υποδοχής, νέος χώρος αναμονής, 5 νέα ιατρεία, νέος χώρος αρχείου, νέοι χώροι υγιεινής και ντους, ενώ στο Τμήμα Στέγασης, δημιουργήθηκαν δύο νέοι χώροι για τη στέγαση των ιατρείων δομής για τα κακοποιημένα παιδιά.

Όλα μετατράπηκαν από σχέδια στο χαρτί σε έργα χάρη στη συνεργασία με το σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» που βρίσκεται εδώ και 40 χρόνια στο πλευρό των μικρών ασθενών.

Αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της ανάπλασης, και η εταιρεία, συνεχίζει. Ο συνολικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στα 600.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί με 3ετη ορίζοντα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται επίσης η κατασκευή φαρμακείου αλλά και πρόσθετων χώρων για τις ανάγκες των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου.

Στόχος της Lidl είναι να συμβάλλει στην παροχή του κατάλληλου περιβάλλοντος των χώρων παραμονής και εξέτασης των μικρών ασθενών, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο πρόεδρος της Lidl Ηellas κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης υπογραμμίζει: « Η συμβολή της Lidl Ηellas στη δημιουργία των εξωτερικών ιατρείων, ήταν γι α μας κεντρικός στόχος, για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά. Πιστοί στην εταιρική μας δέσμευση για στήριξη της κοινωνίας, κάνουμε κάθε προσπάθεια για να δώσουμε στα παιδιά δύναμη και χαρά και να δείχνουμε έμπρακτα, αγάπη, αλληλεγγύη, ανθρωπιά. Η σχέση μας με την ΜΚΟ “Ανοιχτή Αγκαλιά” ξεκίνησε πριν 5 χρόνια και στηρίζουμε τις δράσεις τους τόσο εδώ όσο και στις Παραμεθόριες Περιοχές».

«Η στήριξη και η φροντίδα των συνανθρώπων μας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Ειδικά σε θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πάνω από όλα στοχεύουμε στη στήριξη των ευπαθών ομάδων κάνοντας την υπόσχεσή μας για ένα καλύτερα αύριο πράξη. Συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση αυτού του έργου, γιατί θέλαμε να εξασφαλίσουμε ένα κατάλληλο, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον εξέτασης στους μικρούς ασθενείς. Θα μείνουμε συμπαραστάτες και στο μέλλον στηρίζοντας το έργο ανάπλασης των εξωτερικών ιατρείων περαιτέρω», αναφέρει η κυρία Βασιλική Αδαμίδου, Corporate Communication & CSR Manager της Lidl Ηellas.

Η κυρία Γιολάντα Βλάχου, πρόεδρος της Μ.Κ.Ο «Ανοιχτή Αγκαλιά» , σημειώνει: «Η εταιρεία Lidl Hellas αποδεικνύει ακόμη μια φορά εμπράκτως την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών. Η δημιουργία των εξωτερικών ιατρείων, η οποία υλοποιήθηκε με δωρεά της Lidl Ηellas είναι έργο ζωτικής σημασίας διότι λύνει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Η Lidl Ηellas για τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά κατέχει τη θέση του «Μέγα Χορηγού» μεταξύ των χορηγών για το 2016 για την πολύπλευρη προσφορά της και την ουσιαστική υποστήριξη στο έργο μας».