ΥΓΕΙΑ

O Matthew McConaughey με ...φαλάκρα στη νέα του ταινία!

O Matthew McConaughey με ...φαλάκρα στη νέα του ταινία!

Είναι αρκετές οι περιπτώσεις που οι αστέρες του Hollywood φτάνουν στα... άκρα μεταμορφώνοντας κυριολεκτικά το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά τους για να είναι ακόμα πιο πειστικοί στην απόδοση του ρόλου τους.

Τελευταίο παράδειγμα ο διάσημος και ιδιαίτερα ελκυστικός ηθοποιός Matthew McConaughey, ο οποίος στο ρόλο του για την ταινία “GOLD” υποδύεται έναν τυχοδιώκτη επιχειρηματία και εμφανίζεται με φαλάκρα και «κοιλιά», απέχοντας πολύ από την εικόνα του ...γόη που μας έχει συνηθίσει!


Χωρίς τα μαλλιά του, ο διάσημος σταρ φαίνεται τουλάχιστον 15 χρόνια μεγαλύτερος και πολλοί θα πουν πως δεν δείχνει το ίδιο σέξι και όμορφος. Η διαφορά είναι τόσο έντονη που πραγματικά μας κάνει να σκεφτούμε πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε το ίδιο άτομο με ή χωρίς μαλλιά, για παράδειγμα το ίδιο άτομο πριν και μετά την μεταμόσχευση μαλλιών.

Πράγματι, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA Facial Plastic Surgery απαντάει στο κατά πόσο τελικά επιδρά η μεταμόσχευση μαλλιών στην αντίληψή μας για το αν κάποιος φαίνεται νέος, ελκυστικός, ακόμα και πιο επιτυχημένος.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας οι άνδρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών θεωρήθηκαν από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες ως νεότεροι και πιο ελκυστικοί απ’ ότι ήταν πριν υποβληθούν σε αυτή.

Στη στήλη αυτή, έχουμε ασχοληθεί με το θέμα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών και σε παλαιότερα άρθρα και είχαμε δει πως η αλλαγή που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών στους άνδρες είναι πραγματικά εντυπωσιακή, και προσφέρει αυτοπεποίθηση, «κρύβει» χρόνια και ενθαρρύνει το άτομο το οποίο έχει υποβληθεί σε Μεταμόσχευση Μαλλιών να αγαπήσει ξανά περισσότερο την εικόνα του και μάλιστα να την βελτιώσει και σε άλλους τομείς.

Ρωτήσαμε τον Dr. Κωνσταντίνο Αναστασάκη MD, PhD, εξειδικευμένο χειρουργό στη Μεταμόσχευση Μαλλιών και τον μοναδικό πιστοποιημένο χειρουργό από το του Αμερικανικό Συμβούλιο Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ABHRS) στην Ελλάδα, για την θεαματική διαφορά στην εικόνα του Matthew McConaughey.

Ερώτηση: Η... πλούσια κόμη ιατρέ μου κάνει τελικά τους ανθρώπους να φαίνονται νεότεροι;

Dr. Κ. Αναστασάκης: Τα μαλλιά ανέκαθεν, στους άντρες και στις γυναίκες, είχαν τεράστια συμβολική σημασία και ήταν ένδειξη κάλλους, αρχοντιάς, δύναμης και υγείας. Τα πλούσια και υγιή μαλλιά πάντοτε αρέσουν και συμβολίζουν θετικές αξίες, ενώ αντίθετα, η απώλεια τους παραπέμπει σε αρνητικούς συσχετισμούς για την υγεία ή για την ελκυστικότητα του ατόμου.

Ακόμα και σήμερα, το μήκος, το χρώμα και το στυλ των μαλλιών είναι καθοριστικά στοιχεία της εικόνας και της ελκυστικότητας, ενώ επηρεάζουν σημαντικά και την «πρώτη εντύπωση» που σχηματίζουμε για όποιον συναντάμε.

Δεν είναι υπερβολή πως η εικόνα των μαλλιών επηρεάζει σημαντικά όχι μόνο την επιτυχία σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων αλλά και τη συνολική κοινωνική επιτυχία, ίσως, κατ’ επέκταση και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που θα δοθούν σε κάποιον. Το τελευταίο έρχεται να επιβεβαιώσει η πρώτη δημοσιευμένη επιστημονική, έρευνα, που προαναφέρθηκε, και η οποία συσχετίζει το κατά πόσο επιδρά η μεταμόσχευση μαλλιών στην αντίληψη που επικρατεί για την ελκυστικότητα, την ομορφιά και την επιτυχία του ανθρώπου που υποβάλλεται σε μεταμόσχευση μαλλιών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας οι άνδρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών θεωρήθηκαν από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες ως νεότεροι και πιο ελκυστικοί απ’ ότι ήταν πριν. Οι συμμετέχοντες επίσης αξιολόγησαν ότι τα πρόσωπα στις φωτογραφίες φαίνονταν πιο επιτυχημένα και προσιτά ή συμπαθητικά μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών σε σύγκριση με τα ίδια άτομα πριν από την μεταμόσχευση μαλλιών.

Η παραπάνω έρευνα αποδεικνύει τις κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει η μεταμόσχευση μαλλιών και συνεκδοχικά τα υγιή, πυκνά μαλλιά στους άνδρες.

Ερώτηση: Γιατί ακόμα και ένας ελκυστικός άνδρας όπως ο Matthew McConaughey, μας φαίνεται γερασμένος και λιγότερο όμορφος χωρίς τα μαλλιά του;

Dr. Κ. Αναστασάκης: Όπως απέδειξε και η παραπάνω έρευνα, ένας άντρας που έχει χάσει τα μαλλιά του, συνειρμικά μας οδηγεί να υποθέσουμε ότι είναι και μεγάλος σε ηλικία και αυτό συμβαίνει γιατί τα πλούσια, υγιή και πυκνά μαλλιά είναι συνυφασμένα με την νεότητα.

Ακόμα και στην περίπτωση του 46χρονου Matthew McConaughey, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ένας πολύ όμορφος και γοητευτικός άντρας, βλέπουμε ότι αυτή η «μικρή» αλλαγή στην εμφάνιση του (δεν προσθέσανε ρυτίδες ή άλλες ατέλειες) πόσο πολύ άλλαξε την εικόνα του. Δεν φαίνεται πλέον τόσο γοητευτικός …όμως φαίνεται τουλάχιστον 10-15 χρόνια μεγαλύτερος από την ηλικία του.

Matthew2_copy.jpg

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τραβηχτεί την ίδια χρονιά, το 2016. Δείτε και μόνοι σας πόσο αλλάζει η εικόνα ακόμα και ενός όμορφου άντρα όταν χάνει τα μαλλιά του!

Στη σύγχρονη κοινωνία, η φυσική εμφάνιση και η επιθυμία να δείχνει κανείς νέος και δραστήριος είναι πιο ισχυρή από ποτέ και γι’ αυτό το λόγο ολοένα και περισσότερα άτομα επιλέγουν την Μεταμόσχευσή Μαλλιών για να βελτιώσουν την εικόνα των μαλλιών τους. Εκμεταλλευόμενοι αυτή τους την επιθυμία, δεν είναι λίγες οι φορές που δήθεν «ειδικοί», χωρίς να έχουν εξειδίκευση και την απαραίτητη βαθειά γνώση του αντικειμένου, διαφημίζουν πως εκτελούν Μεταμοσχεύσεις Μαλλιών χωρίς να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή του ιατρού διότι η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μια απολύτως εξατομικευμένη αισθητική επέμβαση, διαφορετική για τον καθένα!

Δεν είναι μια επέμβαση «φασόν», όπως αυτές που δυστυχώς βλέπω καθημερινά στο ιατρείο μου, που έρχονται άτομα που έχουν υποβληθεί σε πρόχειρες επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών και καλούμαι να τις διορθώσω. Ο κάθε υποψήφιος έχει διαφορετικές ανάγκες, χαρακτηριστικά, τύπο τριχών, ηλικία, οπότε και η στρατηγική της σχεδίασης και της Μεταμόσχευσης Μαλλιών θα πρέπει να είναι και αυτή ξεχωριστή. Μην ξεχνάτε ότι το αποτέλεσμα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι εμφανέστατο και μόνιμο.

neo3

Τυπικές Μεταμοσχεύσεις τύπου «φασόν», με πανομοιότυπο, τριγωνικό σχεδιασμό, χοντρά πολυμοσχεύματα και αφύσικο αποτέλεσμα.

Ερώτηση: Πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία των ανδρών όταν βλέπουν ότι η αραίωση των μαλλιών γίνεται εμφανής;

Dr. Κ. Αναστασάκης: Δείτε τι γίνεται στην τηλεόραση και στα ΜΜΜ, πάρτε για παράδειγμα την εκπομπή Survivor!
Σήμερα, στην κοινωνία μας έχουν καθιερωθεί στερεότυπα που βασίζονται μόνο στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, με δυστυχώς τεράστια ασυνείδητη ισχύ, όπως για παράδειγμα να θεωρείται ελκυστική η εικόνα μόνο του άνδρα με πλούσια μαλλιά, που είναι γυμνασμένος, ψηλός κ.λπ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ποια μπορεί να είναι η ψυχολογία ενός άντρα που λόγω της τριχόπτωσης και της αραίωσης, δεν εμπίπτει πλέον στα στερεοτυπικά πρότυπα ομορφιάς, ισχύος κ.λπ.
Καθημερινά στο ιατρείο μου με επισκέπτονται άνδρες, διαφόρων ηλικιών, µε τριχόπτωση, που έχουν σε µεγάλο βαθµό µειωµένη αυτοπεποίθηση και αυτοεικόνα ακριβώς επειδή έχουν χάσει τα μαλλιά τους.

Αν με ρωτήσετε, δεν έχουν κανένα λόγο να τον νιώθουν αυτό, γιατί είναι όλοι τους μοναδικά και αξιόλογα άτομα, και αυτό τους εξηγώ!

Η επίδραση που µπορεί να έχει στις ψυχολογικές και κοινωνικές εκφράσεις του ατόµου η αραίωση ή η «φαλάκρα», όπως και στην ποιότητα ζωής του, οφείλεται αποκλειστικά σε στερεότυπα και στα πρότυπα εµφάνισης που όλοι μας κουβαλάμε «εκ φύσεως», αλλά και καλλιεργούνται από κοινωνικές επιρροές.

Επειδή, όμως, δεν μπορούν να αλλάξουν τα άδικα στερεότυπα που έχουν στο μυαλό τους, ούτε στον εαυτό τους, ούτε στους άλλους, αναλαμβάνω εγώ να τους βοηθήσω να αποκαταστήσουν την εικόνα των μαλλιών τους, και αυτόματα βελτιώνεται οριστικά και η ψυχολογία τους!

Η αλλαγή που μπορούμε να προσφέρουμε με τη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών στους άνδρες είναι πραγματικά εντυπωσιακή, που προσφέρει αυτοπεποίθηση «κρύβει» χρόνια και ενθαρρύνει το άτομο το οποίο έχει υποβληθεί σε Μεταμόσχευση Μαλλιών να αγαπήσει ξανά περισσότερο την εικόνα του και μάλιστα να την βελτιώσει και σε άλλους τομείς. Έχω πολλούς ασθενείς που μετά την μεταμόσχευση μαλλιών κόβουν το κάπνισμα, ξεκινούν υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση και γενικά «ξανανιώνουν».

Ερώτηση: Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την μεταμόσχευση μαλλιών και που οφείλεται;

Dr. Κ. Αναστασάκης: Τα τελευταία χρόνια οι άντρες ενδιαφέρονται για την εμφάνιση τους και φροντίζουν περισσότερο το σώμα, το πρόσωπο αλλά και τα μαλλιά τους. Αυτό τους οδήγησε και στο να απενοχοποιήσουν τις αισθητικές επεμβάσεις οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Σύμφωνα με πρόσφατα, επίσημα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από την Παγκόσμια Οργάνωση Χειρουργών Μεταμόσχευσης Μαλλιών (ISHRS), ως δημοφιλέστερη κοσμητική επέμβαση που προτιμούν οι άνδρες, αναδείχθηκε η μεταμόσχευση μαλλιών.

Στη σημερινή εποχή οι τεχνικές για τη μεταμόσχευση μαλλιών στους άνδρες έχουν τελειοποιηθεί και, σε εξειδικευμένα χέρια, τα αποτελέσματα είναι όσο φυσικά και πυκνά είναι και τα φυσικά μαλλιά, σαν να μην είχαν χαθεί ποτέ. Όλο και περισσότεροι άνδρες, αλλά και γυναίκες, ενημερώνονται για το πόσο μπορεί η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών να βελτιώσει την εικόνα και την αυτοπεποίθησή τους και έρχονται κυριολεκτικά με ανυπομονησία στον ειδικό χειρουργό Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

Χρειάζεται όμως, όπως είπα και παραπάνω, μεγάλη προσοχή στη επιλογή του ιατρού.

Στην Μεταμόσχευση Μαλλιών δεν τίθεται θέμα ο ιατρός να πείσει τον ασθενή ότι χρειάζεται την επέμβαση (κάτι που ισχύει για τις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις που διορθώνουν κάποιο πρόβλημα υγείας). Ο ασθενής πρέπει να πειστεί ότι μπορεί να εμπιστευτεί τον ιατρό προκειμένου να υποβληθεί στην μεταμόσχευση μαλλιών. Αν ο ιατρός εκτελέσει τέλεια όλα τα βήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών, το αποτέλεσμα πάντοτε θα είναι φυσικό και πυκνό. Οι επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών όταν εκτελούνται τέλεια, τότε, και μόνον τότε, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ!

neo4
neo5

Αποτελέσματα σύγχρονης Μεταμόσχευσης Μαλλιών στην Anastasakis Hair Clinic με απόλυτη φυσικότητα και μέγιστη πυκνότητα.

Όταν η μεταμόσχευση μαλλιών είναι επιτυχημένη, θα αλλάξει εντυπωσιακά την εικόνα σας και το αποτέλεσμα θα είναι για πάντα, διότι τα καινούργια μαλλιά δεν πρόκειται να ξαναπέσουν. Αν όμως η επέμβαση είναι αποτυχημένη, αφύσική ή αραιή, τότε η αλλαγή θα είναι εντυπωσιακά «αρνητική» … όμως θα είναι και πάλι μόνιμη….

Γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο ιατρός στον οποίο θα εμπιστευθείτε τα μαλλιά σας, αρχικά, να είναι ιατρός, να μπορεί να εκτελέσει και τις 2 επίσημα αναγνωρισμένες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών (FUT και FUE), να έχει την απαραίτητη εμπειρία, εξειδίκευση και τις ανάλογες πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς.
Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω θα σας εξασφαλίσουν ένα φυσικό και πυκνό αποτέλεσμα.
Στην Anastasakis Hair Clinic, με την εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και απρόσκοπτης ομαδικής εργασίας, έχουμε επιτύχει το πιο υψηλό επίπεδο τεχνικής αρτιότητας που εγγυάται τέλεια αποτελέσματα.

Ερώτηση: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνει κάποιος μεταμόσχευση μαλλιών;

Dr. Κ. Αναστασάκης: Δεν υπάρχει ούτε μέγιστη, ούτε ελάχιστη ηλικία, όπως επίσης δεν υπάρχει και καλύτερη ηλικία για να υποβληθεί κάποιος σε μεταμόσχευση μαλλιών. Η καλύτερη στιγμή για να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών κάποιος, είναι όταν θα έχει αποφασίσει ότι θέλει να κάνει κάτι για την εικόνα των μαλλιών του και όταν βρει τον εξειδικευμένο χειρουργό τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί όχι μόνο για τις γνώσεις του, αλλά και για την αισθητική του αντίληψη. Ως χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών, αποφεύγω να δεχθώ να χειρουργήσω ασθενείς οι οποίοι είναι πολύ μικροί σε ηλικία, διότι σχεδόν πάντοτε μπορούμε σε αυτές τις ηλικίες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τριχόπτωσης και της αραίωσης με άλλες τεχνικές και όχι με μεταμόσχευση μαλλιών. Κρατάμε πάντα τη μεταμόσχευση μαλλιών ως το τελευταίο όπλο με το οποίο θα αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση και την αραίωση.

Η εμφύτευση μαλλιών δεν είναι μια Επείγουσα Επέμβαση, ούτε καν μια Απαραίτητη Επέμβαση, παρόλο που παρουσιάζεται έτσι από πολλούς επιτήδειους ή επαγγελματίες πωλητές που θέλουν να «κλείσετε» την μεταμόσχευση μαλλιών «εδώ και τώρα»!

Να θυμάστε πως έχετε όσο χρόνο θέλετε ώστε να επιλέξετε τον ιατρό σας με την «ησυχία» σας.

Γενικά η απόφαση για να προβείτε σε Μεταμόσχευση Μαλλιών θα πρέπει να είναι συνειδητή, να έχει παρθεί κατόπιν έρευνας και όχι βεβιασμένα. Πάνω από όλα, είναι κάτι που θα επιλέξετε να κάνετε επειδή αγαπάτε και φροντίζετε τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους.

neo6

Ο Dr Κωνσταντίνος Αναστασάκης MD, PhD είναι Χειρουργός Κεφαλής-Τραχήλου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής εξειδικευμένος στην Μεταμόσχευση Μαλλιών, πιστοποιημένος από το Αμερικανικό Συμβούλιο Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ABHRS), μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS) και Εκπρόσωπος της ΕΛΑΜΑΤ (Ελληνική Ακαδημία Μεταμόσχευσης Μαλλιών), του Ελληνικού παραρτήματος της ISHRS.

Για περισσότερες πληροφορίες για την μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να κλείσετε ένα προσωπικό ραντεβού με τον ιατρό στο www.ahc.gr & 210-80.11000