ΥΓΕΙΑ

Θριάσιο Νοσοκομείο: Σοβαρά προβλήματα στην Αιμοδοσία

Θριάσιο Νοσοκομείο: Σοβαρά προβλήματα στην Αιμοδοσία

Παγιώνεται η λειτουργία στο «όριο» του τμήματος Αιμοδοσίας του Θριασίου, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες είναι σχεδόν μόνιμες, έχουν αποτυπωθεί πλέον και στον Οργανισμό του νοσοκομείου.

Η Αιμοδοσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς διευθυντή γιατρό (είναι αποσπασμένος σε άλλη δημόσια μονάδα υγείας), με δύο μόνο μόνιμους γιατρούς (η μία αποσπασμένη από άλλο τμήμα του Θριασίου Νοσοκομείου) και δύο επικουρικούς γιατρούς, η θητεία των οποίων λήγει το Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, στην τελευταία τροποποίηση του Οργανισμού του νοσοκομείου, μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις γιατρών στην Αιμοδοσία από 6 σε 4, αριθμός που είναι εντελώς ανεπαρκής για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος ενός, όπως τονίζει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Υγείας –Πρόνοιας στο Θριάσιο.

Εκτός από γιατρούς, λείπουν τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές και δύο τεχνολόγοι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό και ημέρες κανονικής άδειας.

Παρόμοια έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές και τμήματα του Θριασίου νοσοκομείου, όπως οι Παθολογικές κλινικές, η Πνευμονολογική, η Χειρουργική, η ΜΑΦ, η ΦΙΑΠ, η ΩΡΛ, η Ορθοπεδική, η Ψυχιατρική, η Καρδιολογική κλινική, το Τμήμα Επειγόντων, τα Εργαστήρια αλλά και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (στη Γενική ΜΕΘ λείπουν δύο τουλάχιστον ειδικευμένοι γιατροί ενώ λόγω και της ελλιπούς συντήρησης, υπάρχουν συχνές βλάβες αναπνευστήρων και άλλων μηχανημάτων). Μεγάλη είναι η έλλειψη και σε τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου.

«Ενώ οι ελλείψεις προσωπικού συνεχώς μεγαλώνουν στο Θριάσιο νοσοκομείο και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας μειώθηκε κατά 2500 από πέρυσι και συνολικά την περασμένη τριετία κατά 13500) οι προσλήψεις δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις» προσθέτει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, η οποία καλεί όλους τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχθούν και να διεκδικήσουν:

1) Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με το διευθυντή της Αιμοδοσίας.

2) Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό στην Αιμοδοσία και σε όλα τα τμήματα και κλινικές. Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

3) Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και πενταμηνίτης εργαζόμενος. Να παραμείνουν με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

4) Να καταργηθεί η τροποποίηση του Οργανισμού του Θριασίου Νοσοκομείου που μειώνει τις οργανικές θέσεις προσωπικού.

5) Να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του Θριασίου νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στις λαϊκές οικογένειες.

Σχετικές ειδήσεις