Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών (pics&vids)

Newsbomb

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (15/03) έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου και προκλήθηκε μικρής έκτασης επεισόδιο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), είχαν συγκεντρωθεί αρχικά σήμερα το πρωί στην πλατεία Μαβίλη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

Είχαν φέρει μαζί τους μπαλόνια που έγραφαν «Ξεπο(υ)λάκηδες» αντί για το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αλλά και καρότσες ως ασθενοφόρα, με «ασθενείς».

diamartiria dim nos1b

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr.

diamartiria dim nos2b

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, φτάνοντας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, έξω από το οποίο βρίσκονταν παραταταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

diamartiria dim nos15b

Εκεί, ακολούθησε ένταση με τους αστυνομικούς να μπλοκάρουν την είσοδό τους στο υπουργείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου:

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και 24ωρη στην περιφέρεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί: «Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση. Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων. Ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών. Μονιμοποίηση».