ΥΓΕΙΑ

Ξανακλείνουν διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια – Προειδοποιητική απεργία εντός Νοεμβρίου

Ξανακλείνουν διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια – Προειδοποιητική απεργία εντός Νοεμβρίου
Αποχή των διαγνωστικών κέντρων τον περασμένο Ιούνιο
INTIME NEWS

«Λουκέτο» θα μπει ξανά στα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια και τα πολυιατρεία μέσα στο Νοέμβριο, καθώς ο κλάδος της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα προχωρήσει σε προειδοποιητική απεργία.

Αυτό αποφάσισε το Συντονιστικό όργανο των Ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), την Τετάρτη (30/10/2019). Μέχρι στιγμής ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση ή τον περιορισμό του clawback, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα των οικονομικών δεδομένων των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων.

Μετά τη σύσκεψη των φορέων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΠΙΣ και του Συντονιστικού με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιανάκο και την αντιπρόεδρο, Θεανώ Καρποδίνη. Η κ. Καρποδίνη αναγνώρισε για άλλη μία φορά την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους φορείς της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ανακατανομή των πόρων του ΕΟΠΥΥ και αύξηση των κονδυλίων για τις διαγνωστικές εξετάσεις στο τέλος του χρόνου, οπότε και θα είναι ξεκάθαρα τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού.

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥΠ.Ι.Σ.

Επίσης, η κ. Καρποδίνη δήλωσε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης των πόρων για τις διαγνωστικές εξετάσεις μέσω κονδυλίων από την Πρόνοια και το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Όπως επεσήμανε η κ. Καρποδίνη, στόχος είναι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να καταργηθεί πλήρως το clawback.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει ήδη δεσμευτεί για την ενίσχυση του προϋπολογισμού για τις διαγνωστικές εξετάσεις, σε συνάντηση με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις