ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Ενισχύεται ο προϋπολογισμός για εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις

Υπουργείο Υγείας: Ενισχύεται ο προϋπολογισμός για εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις
INTIME NEWS

Στην ενίσχυση του προϋπολογισμού των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προχωρά το υπουργείο Υγείας με απόφαση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Υγείας, επίσης, θα προβεί σε ρύθμιση, «με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο», των παλαιών οφειλών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Κικίλιας απέστειλε επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με την οποία εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους. Εκφράζει δε την πρόθεσή του, να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019.

Αυτό τόνισε και σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων, καθώς η ενίσχυση της ΠΦΥ αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

Την ικανοποίηση του κλάδου εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου από τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια. Ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τους τελευταίους μήνες πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την επιβίωση του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι έχουμε πλέον μια σημαντική βάση για να βρεθεί λύση που θα βοηθήσει τον κλάδο να βγει από το σημερινό αδιέξοδο».

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις