ΥΓΕΙΑ

Μικροβίωμα: Ο ρόλος του στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης

Μικροβίωμα: Ο ρόλος του στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης

Το μικροβίωμα του τριχωτού είναι ένα αόρατο οικοσύστημα ζωντανών μικροοργανισμών. 

Το μικροβίωμα του τριχωτού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιφάνειας του δέρματος. Είναι ένα αόρατο οικοσύστημα ζωντανών μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί αυτοί συμβιώνουν συνήθως σε ισορροπία, και ο ρόλος τους είναι να διατηρούν και να προστατεύουν την υγεία του τριχωτού.

Η DERCOS πρωτοπορεί με 50 χρόνια καινοτομιών και έρευνας στον τομέα του τριχωτού, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών ευρημάτων σε ό,τι αφορά την επιστήμη του μικροβιώματος και τη σύνδεσή της με την πιτυρίδα. Επιστημονικές μελέτες για την DERCOS έχουν αποδείξει ότι η ανισορροπία του μικροβιώματος του τριχωτού είναι μια από τις κύριες παραμέτρους εμφάνισης πιτυρίδας.

Με 9 μελέτες, 12 επιστημονικές δημοσιεύσεις και πάνω από 2.600 ασθενείς οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε μελέτες, το DERCOS ANTI-DANDRUFF DS είναι η κορυφαία λύση που συνιστούν οι δερματολόγοι σε όλον τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Χάρη στη μοναδική δερματολογική σύνθεσή του, προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα με βέλτιστη ανοχή, ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις.

Παράλληλα, η τριχόπτωση αποτελεί συχνό λόγο επίσκεψης στον δερματολόγο, αφού επηρεάζει πάνω από το 50% του πληθυσμού. Καθώς η τριχόπτωση είναι πολυπαραγοντική (ορμόνες, στρες, κόπωση, τρόπος ζωής κ.α.), απαιτεί μια πολυδιάστατη θεραπευτική προσέγγιση. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες, συνιστάται μια πολυεπίπεδη προσέγγιση που να συνδυάζει από του στόματος φάρμακα, ιατρικές διαδικασίες, και πρωτοκόλλα δερμοκαλλυντικής περιποίησης για μεγιστοποίηση των οφελών.

Χάρη στην εξειδίκευσή της στο τριχωτό και τα μαλλιά, σε συνεργασία με δερματολόγους, η DERCOS ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο δερμοκαλλυντικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, που αποτελείται από το δυναμωτικό σαμπουάν Energy + και το πρόγραμμα Aminexil Clinical 5. Το πρωτόκολλο DERCOS κατά της τριχόπτωσης είναι εμπλουτισμένο με πανίσχυρα δερματολογικά ενεργά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης και, ταυτόχρονα, δίνουν δύναμη και όγκο στα μαλλιά. Είναι κατάλληλο τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες με ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής ενώ παράλληλα είναι υποαλλεργικό, ενώ συνιστάται από δερματολόγους ως μονοθεραπεία ή για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των ιατρικών πρωτοκόλλων κατά της τριχόπτωσης.