ΥΓΕΙΑ

Συναγερμός από το «κοκτέιλ» των ιώσεων: Αυξάνονται οι νοσηλείες στα νοσοκομεία

Συναγερμός από το «κοκτέιλ» των ιώσεων: Αυξάνονται οι νοσηλείες στα νοσοκομεία
AP Photo

Γρίπη και κορονοϊός ανησυχούν τους επιστήμονες ενόψει του χειμώνα.

Το «κοκτέιλ» των αναπνευστικών ιώσεων και ιδιαιτέρως της γρίπης και του κορονοϊού, προβληματίζει τους επιστήμονες ενόψει του χειμώνα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες που πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες σε πιθανές επιπλοκές.

Ο αριθμός εισαγωγών λόγω κορονοϊού στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και τα πρώτα σποραδικά κρούσματα γρίπης καθώς και άλλων αναπνευστικών ιών σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη.

Αυτό που δεν θέλουν να δουν το φετινό χειμώνα οι επιστήμονες είναι η παράλληλη κυκλοφορία του κορονοϊού, της γρίπης και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), καθώς κάτι τέτοιο, θα αυξήσει τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο, επιπλέον πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Τζανάκης «είναι μια περίοδος έξαρσης που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, καθότι ξεκίνησαν τα σχολεία, οι παιδική σταθμοί και τα νηπιαγωγεία, είναι λογικό, μέσω αυτών, οι ιώσεις να μεταδίδονται και στην οικογένεια».