ΥΓΕΙΑ

Χωρίς ψηφιακό μαστογράφο το «Θριάσιο» νοσοκομείο - Στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι

Υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας,
INTIME NEWS

«Ο καρκίνος του μαστού δεν αντιμετωπίζεται με φιέστες», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας (ΓΝΕ) «Θριάσιο». 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Θρασίου, σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στις 10:30. Οι υγειονομικοί ζητούν να εξοπλιστεί το νοσοκομείο με ψηφιακό μαστογράφο και μαγνητικό τομογράφο και να ενισχυθεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για το συστηματικό, δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής.

«Χιλιάδες γυναίκες από τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Φυλής ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο Θριάσιο Νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα Υγείας της Δυτικής Αττικής. Οι φιέστες και οι ανούσιες διακηρύξεις για το δήθεν "ενδιαφέρον της πολιτείας" για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού "περισσεύουν", την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Θριάσιου Νοσοκομείου για προμήθεια σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες)» τονίζει το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου. Μάλιστα, στο Θριάσιο λειτουργεί Ιατρείο Καρκίνου του Μαστού, στο πλαίσιο της Χειρουργικής Κλινικής, από το 2002, όπου παρακολουθούνται χιλιάδες γυναίκες και έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις. γεγονός που κάνει ακόμα πιο αναγκαία την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου.

Επίσης, «η ανυπαρξία μαγνητικού τομογράφου στο Θριάσιο Νοσοκομείο, που έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής να αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση της εξέτασης».

«Αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής είναι και η υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και συνολικά στη λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, απαιτείται να προκηρυχθούν και να καλυφθούν άμεσα οι δύο κενές θέσεις ακτινολόγων γιατρών και οι οκτώ κενές οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών καθώς και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατροί και εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος» ζητούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Σχετικές ειδήσεις