ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου Πέρι: «Ήθελε να ζήσει και συμβούλευε τους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους»

O Mάθιου Πέρι
O Mάθιου Πέρι

Το μοντέλο Aθηνά Κρόσμπι, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που συνάντησε τον Μάθιου Πέρι πριν από τον πρόωρο θάνατό του, μίλησε για το χρόνο που πέρασαν μαζί και τις συμβουλές που της έδωσε. «Ήταν χαρούμενος, υγιής και ήθελε να ζήσει»

Το μοντέλο και ηθοποιός Aθηνά Κρόσμπι φωτογραφήθηκε να γευματίζει με τον Μάθιου Πέρι την περασμένη Παρασκευή (27/11) πριν βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες ένα 24ωρο μετά. Η 25χρονη Κρόσμπι αποκαλύπτει στο PEOPLE ότι γνώρισε τον ηθοποιό μέσω κοινών φίλων, τον κάλεσε για μεσημεριανό γεύμα στο ξενοδοχείο Bel Air, νομίζοντας ότι θα ήταν ένα ήσυχο μέρος όπου θα μπορούσε να της μιλήσει για τις εμπειρίες του στη βιομηχανία.

«Ήθελε να συναντήσει δημιουργικούς ανθρώπους που προφανώς θα τον υποστήριζαν στους στόχους του», λέει η νεαρή κοπέλα «Ειλικρινά, νομίζω ότι ήταν πολύ καλός και γενναιόδωρος που μπόρεσε να συναντηθεί μαζί μου».

«Προφανώς, αφού ήταν μεγάλη διασημότητα, δεν χρειαζόταν να συναντηθεί με κανέναν, αλλά συμφώνησε και ήταν πολύ καλός και μόλις τον γνώρισα καλύτερα και έβλεπα αν υπήρχαν κοινά πράγματα που ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί στο μέλλον», προσθέτει. Παρήγγειλαν ενα απλό cheeseburger και έξτρα τραγανές πατάτες, και για την κοινή αγάπη τους για την υποκριτική. Ο Κρόσμπι θυμάται τη ζεστή του συμπεριφορά και τον περιγράφει ως καλό «συνομιλητή».

«Ήταν απλώς μια καλή ευκαιρία για μένα να γνωρίσω ένα τόσο θρυλικό πρόσωπο», είπε για το σχεδόν δίωρο γεύμα τους. «Σίγουρα ένιωθα ότι τον ήξερα από πάντα. Μου είπε ότι είναι μια επίπονη διαδικασία να είσαι σε αυτόν τον κλάδο - και σίγουρα έχω πιστέψει τα λόγια του τις τελευταίες δύο μέρες - αλλά ότι αν γνωρίσω πραγματικά τον εαυτό μου και θέλω να πετύχω, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να σε σταματήσει»

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που ένιωσε στη ζωή του», σημειώνει η δημοσιογράφος, εξηγώντας ότι οι «αγώνες και οι δοκιμασίες» του Πέρι τον ώθησαν να γίνει «ο μεγαλύτερος εμψυχωτής του εαυτού του». «Απλώς ήταν πολύ ευγενικός και έλεγε: «Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε εκτροχιάσει, να καταστρέψει τα όνειρά σου, γιατί αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να τα πραγματοποιήσεις», θυμάται.

Δώρισε στον Κρόσμπι ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο των απομνημονευμάτων του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing» «Έγραψε ένα μικρό μήνυμα και ήταν πολύ ωραίο», λέει για τη χειρονομία του ηθοποιού. Ως ένας από τους τελευταίους ανθρώπους με τους οποίους εθεάθη ο Πέρι πριν από τον τραγικό θάνατό του, η Κρόσμπι λέει ότι αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει για την καλή «ψυχική του υγεία και την ευεξία του την ημέρα πριν πεθάνει

«Τα πήγαινε πολύ καλά με τη νηφαλιότητά του. Έδειχνε χαρούμενος. Έμοιαζε υγιής», μοιράζεται. «Είχε μόνο καλά λόγια να πει». «Αυτός είναι ο ρόλος μου σε όλο αυτό», εξηγεί. «Δεν είμαι φίλος της οικογένειας ή στενός φίλος ή οτιδήποτε άλλο, οπότε είμαι εδώ για να καθαρίσω τον αέρα και να πω ότι δεν συνέβη τίποτα περίεργο. Ήταν απολύτως φυσιολογικός, ήταν πολύ καλός».

«Ανυπομονούσε για τη ζωή, και αυτό...είδα την ημέρα πριν πεθάνει», καταλήγει. Ο Πέρι πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες το Σάββατο μετά από προφανή πνιγμό. Ο σταρ, που ήταν 54 ετών, ήταν περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του Τσάντλερ Μπιγκ στα «Φιλαράκια» για 10 σεζόν από το 1994 έως το 2004.

Το Ιατροδικαστικό Γραφείο της Κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο PEOPLE ότι η αυτοψία έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί τοξικολογική έκθεση. Η οικογένεια του ηθοποιού εξέδωσε μια δήλωση στο PEOPLE την Κυριακή, λέγοντας: «Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού μας. Ο Mάθιου έφερε τόση χαρά στον κόσμο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως φίλος. Όλοι σημαίνατε τόσα πολλά σε αυτόν και εκτιμάμε την τεράστια έκρηξη αγάπης».