ΥΓΕΙΑ

Σαντορίνη: Σε κατάσταση σήψης βρέθηκε σορός στο ψυγείο του νεκροτομείου στο ΓΝ Θήρας

γενικό νοσοκομείο θήρας
Σοκ στο νοσοκομείο της Σαντορίνης
INTIME NEWS

Άγνωστο το διάστημα για το οποίο δεν λειτουργούσε το ψυγείο στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας. 

Σε κατάσταση σήψης βρέθηκε σορός στο ψυγείο του νεκροτομείου, από εργαζόμενους του νοσοκομείου και το γραφείο τελετών, που πήγε για να παραλάβει τον νεκρό. Το μακάβριο περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας (06/11/2023) και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στο νοσοκομείο, το ψυγείο του νεκροτομείου δεν λειτουργούσε επί μέρες, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα. Ωστόσο η διοίκηση κάνει λόγο για διακοπή ρεύματος που έβγαλε εκτός λειτουργίας το ψυγείο, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού έχει διαταχθεί έρευνα ενώ έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία. Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας διοικητικά ανήκει στην ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.).

Για τα συχνά προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για την αναβάθμιση των δομών υγείας των νησιών του Αιγαίου. Το απόγευμα της Δευτέρας (06/11/2023), οι νησιώτες βρέθηκαν στο υπουργείο Υγείας ζητώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, εξοπλισμό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, λειτουργία ΜΕΘ, ασθενοφόρα και υπηρεσίες Πρόνοιας κ.α.