ΥΓΕΙΑ

ΠΣΦ: Τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας οδηγούνται σε αφανισμό

ΠΣΦ: Τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας οδηγούνται σε αφανισμό

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να θεωρήσουν τα παραπεμπτικά για φυσικοθεραπεία, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).


Ο ΠΦΣ συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση – διαμαρτυρία του Πανυγειονομικού Μετώπου Υγείας (ΠΜΥ), με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δήλωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στη συμφωνία του ΕΟΠΥΥ για την σύσταση των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών, που υποχρεώνει τους φυσικοθεραπευτές να πληρώνουν οι ίδιοι τον έλεγχο των δεδουλευμένων παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ζήτησε την άμεση πληρωμή των τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς εκβιασμούς και άλλες καθυστερήσεις.

Απαίτησε την άμεση τοποθέτηση ελεγκτών ιατρών σε όλες τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους, που αναγκάζονται να «ψάχνουν» ελεγκτή στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής για να θεωρήσουν το παραπεμπτικό τους εντός 10ήμερου. Επισημάνθηκε εντόνως, ότι η τοποθέτηση ελεγκτών στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στις επόμενες ημέρες, δεν λύνει την κατάσταση στην Επαρχία που ολόκληροι Νομοί δεν έχουν κανέναν ελεγκτή στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Για τους λόγους αυτούς, ο ΠΦΣ ζητά ως μόνη λύση για την επαρχία, αλλά και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, να γίνεται θεώρηση πάνω στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου από τον θεράποντα ιατρό και να σφραγίζει και ο φυσικοθεραπευτής.

Επισημαίνει δε ότι απόρροια όλων των παραπάνω είναι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας να υπολειτουργούν και να οδηγούνται σε αφανισμό.

Το Κ.Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών τονίζει την προχειρότητα, ανικανότητα και αναλγησία που παρατηρείται από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τον χειρισμό των φλεγόντων θεμάτων, που αφορούν τους φυσικοθεραπευτές καθώς και όλους τους παρόχους υγείας.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, αλλά και σύσσωμο το Πανυγειονομικό Μέτωπο, δηλώνουν ότι δεν θα καταθέσουν τα όπλα, ο αγώνας για όλους συνεχίζεται, γι' αυτό και προγραμματίζουν σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων προς το Υπουργείο Υγείας, για να διεκδικήσουν αξιοπρεπή διαβίωση και να διασφαλίσουν την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Ευαγγελισμός: «Σε απόγνωση οι ασθενείς για τη συνταγογράφηση»