ΥΓΕΙΑ

Η Golden Tree απέκτησε το 25% της Wind Ελλάς

Η Golden Tree απέκτησε το 25% της Wind Ελλάς

Το 25% της Wind Ελλάς απέκτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό fund Golden Tree.

Η Golden Tree, η οποία είναι από τα μεγαλύτερα funds στο χώρο του asset management, είναι μεν από τα επενδυτικά κεφάλαια που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Wind Ελλάς αλλά μέχρι πριν από μερικούς μήνες είχε ένα μικρό ποσοστό, μέχρι που άρχισε τις αγορές μετοχών από τους υπόλοιπους μετόχους. Παραμένει άγνωστο αν σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της στη Wind Ελλάς.

Η κίνηση δείχνει ότι η Golden Tree βλέπει ευκαιρίες στην Ελλάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η Wind Ελλάς δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχουν εξετάσει οι άνθρωποι του fund. Δεν απέκλειαν δε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες κινήσεις στη χώρα μας από το συγκεκριμένο fund, το οποίο δείχνει να πιστεύει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Golden Tree είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους διαχειριστές κεφαλαίων και διαθέτει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Η GoldenTree διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 24,8 δισ. δολαρίων και απασχολεί περισσότερα από 40 στελέχη που εξειδικεύονται στο χώρο των επενδύσεων, ενώ ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων φθάνει στους 215.