ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα απίστευτο ρολόι που σε ταξιδεύει στο χρόνο

Ένα απίστευτο ρολόι που σε ταξιδεύει στο χρόνο

Το ρολόι που βλέπετε είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό DeLorean DMC-12 που πρωταγωνιστούσε στην πασίγνωστη ταινία Back to the Future.

Του Γιάννη Σκουφή

H Rec Watches υπόσχεται να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με αυτό το ρολόι χειρός που θα κατασκευαστεί μόλις 456 φορές. Η κάσα του είναι τετράγωνη με το καντράν να έχει ρετρό αναφορές και στιλιστικές επιρροές από το αμερικανικό μοντέλο που κατάφερε να αφήσει το στίγμα του κυρίως κινηματογραφικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και τα λουράκια παραπέμπουν στα πίσω σκίαστρα του αυτοκινήτου, ενώ ο μηχανισμός ασφάλισης θυμίζει το προφίλ του αμαξώματος. Οι δείκτες παραπέμπουν στον μηχανισμό πρόωσης που αναλάμβανε το ταξίδι στον χρόνο.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως το συλλεκτικό ρολόι που ονομάζεται PX DeLorean, αποτελείται από υλικά από εξαρτήματα που είχαν διασωθεί από εταιρικό DMC-12 του John Z. DeLorean. Και για αυτό το λόγο στην ιστοσελίδα της εταιρείας οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τα 1.995 δολάρια με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από το Μάρτιο του 2023.

Υπενθυμίζεται πως ο John DeLorean, ένας μηχανικός που εργαζόταν στη General Motors, είχε ιδρύσει την ομώνυμη εταιρεία το 1975. Την επόμενη δεκαετία παρουσίασε το DMC-12 που παράχθηκε σε πολύ λίγες μονάδες. Είχε μία εντυπωσιακή σχεδίαση κα τις πόρτες που άνοιγαν σαν φτερά γλάρου, αλλά πρακτικά ήταν ένα από τα πιο μέτρια σπορ μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Κάτω από το καπό του υπήρχε ένας αναιμικός V6 που είχε προκύψει στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τη συνεργασία Peugeot, Renault και Volvo. Η ισχύς του ήταν μόλις 132 ίπποι.

Εδώ και περίπου δύο δεκαετίες η DeLorean έχει περάσει σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όταν ο Stephen Wynne είχε εξαγοράσει τα δικαιώματα μετά από δικαστική διαμάχη με τη χήρα του John DeLorean. Παρόλο που η νέα εταιρεία είχε σκοπό να παρουσιάσει ρέπλικες του DMC-12, δεν τα κατάφερε ποτέ και η όλη ιστορία έχει ατονήσει.