Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tesla Cybertruck έναντίον GMC Hummer EV: Μάχη γιγάντων

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Δύο από τα ηλεκτρικά μεγαθήρια που έχουν να επιδείξουν οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κοντράρονται στα ίσα. Ποιο θα επικρατήσει;

Του Γιάννη Σκουφή

Το πολυαναμενόμενο Tesla Cybertruck παραδόθηκε στους πρώτους του πελάτες, παρόλο που οι πολλοί θα πρέπει να περιμένουν ακόμα πολλούς μήνες για να το αποκτήσουν.

Όπως και να έχει το Carwow κατάφερε με κάποιο τρόπο να παρευρεθεί στην παρουσίαση του Cybertruck και μάλιστα να το υποβάλλει σε μία μονομαχία επιτάχυνσης με τον πιο άμεσο αντίπαλό του. Το GMC Hummer EV.

Μάλιστα, η κόντρα έγινε κοντά στο εργοστάσιο Gigafactory, στο Όστιν του Τέξας, φυσικά με τις ευλογίες της Tesla.

Και τα δύο είναι οι κορυφαίες εκδόσεις με τρεις ηλεκτροκινητήρες ενώ πρόκειται ίσως για τα πιο βαριά ηλεκτρικά που είναι διαθέσιμα. Έτσι το Cybertruck ζυγίζει 3.104 κιλά, ενώ το Hummer προσθέτει στη ζυγαριά άλλον έναν τόνο.

Παρά το τεράστιο βάρος, η στιγμιαία ροπή που παρέχεται από τους ηλεκτροκινητήρες ανέδειξε τις αξιοσημείωτες δυνατότητες επιτάχυνσης αυτών των ηλεκτρικών μεγαθήριων. Το Cybertruck μπορεί να υπερηφανεύεται για την εντυπωσιακή ροπή των 930 Nm, ενώ το Hummer έχει 1.485 Nm. Παρόλο που το Hummer έχει το πάνω χέρι στην ιπποδύναμη (με 1.014 ίππους έναντι 845), το Cybertruck ζυγίζει όπως προαναφέραμε έναν τόνο λιγότερο.

Έτσι, το Cybertruck επικρατεί κατά κράτος στις δοκιμασίες. Ακόμη και με επιπλέον επιβάτες, το GMC δυσκολευόταν να ακολουθήσει. Όσο για την τελική τους ταχύτητα σημειώστε πως για τη συγκεκριμένη έκδοση η Tesla αναφέρει 209 χλμ./ ώρα.

Το GMC Hummer EV κατάφερε να πάρει τη νίκη μόνο σε μία δοκιμασία, στην ακινητοποίηση από τα 113 χλμ./ώρα. Παρά το σημαντικά μεγαλύτερο βάρος του, η απόδοση πέδησης του Hummer επικράτησε σε αυτό το τεστ. Εικασίες λένε πως ίσως τα φρένα του Cybertruck να είχαν ζεσταθεί ή ίσως και να μην ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.