Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το αυτοκίνητο είναι ένας χαμαιλέοντας πόλης

Newsbomb

Ο χαμαιλέοντας αλλάζει χρώματα και αυτό το microcar από το Ισραήλ μπορεί να αλλάζει μέγεθος και να προσαρμόζεται στα στενά των πόλεων.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ισραηλινή startup εταιρεία City Transformer έχει ως στόχο να δημιουργήσει το ιδανικό αυτοκίνητο για τις πόλεις και προχωρά το κόνσεπτ του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου μεταβλητού μήκους.

Μάλιστα παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του CT και έτσι και το CT-2 έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τις διαστάσεις του κατά την οδήγηση. Για την ακρίβεια αυτό που μεταβάλλεται δεν είναι το αμάξωμα αλλά τα μετατρόχια εμπρός και πίσω.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί όταν το CT2 κινείται με αρκετά μεγάλη ταχύτητα οι τροχοί του βγαίνουν προς τα έξω κατά 1,40 μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί το κράτημα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, στην οδήγηση στην πόλη και σε πιο χαμηλές ταχύτητες οι τροχοί μαζεύονται και το πλάτος του αμαξώματος φτάνει μετά βίας το ένα μέτρο. Έτσι, το CT2 μπορεί να περάσει από τα μικρότερα στενά της πόλης και να παρκάρει ακόμα και σε θέση μοτοσικλέτας.

Το CT-2 έχει συνολικό μήκος 2,50 μέτρων και μεταξόνιο 1,80 μέτρων, ενώ το ύψος του είναι 1,58 μέτρα. Παρά το μικρό του μέγεθος υπάρχει χώρος μπροστά για τον οδηγό και από πίσω για έναν ακόμη επιβάτη καθώς και ένα μικρό πορτμπαγκάζ.

Το citycar από το Ισραήλ έχει δύο μοτέρ συνολικής ισχύος 20 ίππων και μια μικρή μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία από 120 έως 180 χιλιόμετρα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 90 χλμ./ώρα.

Τέλος να πούμε ότι το CT παρουσιάστηκε το 2021 τραβώντας την προσοχή με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, αυτόν τον μήνα, η City Transformer παρουσίασε το CT-2 ως το τελικό μοντέλο που θα μπει τελικά στην παραγωγή με μία τιμή περίπου 16.000 ευρώ.