GOSSIP

Στην Αυστραλία «ταξίδεψε» η έκθεση «Έιμι Γουάινχαουζ: Ένα Οικογενειακό Πορτρέτο»

Στην Αυστραλία «ταξίδεψε» η έκθεση «Έιμι Γουάινχαουζ: Ένα Οικογενειακό Πορτρέτο»

Τον εσωτερικό κόσμο της αδικοχαμένης τραγουδίστριαςκαι τις επιρροές που διαμόρφωσαν την καριέρα και την προσωπική της ζωή διερευνά έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο της Αυστραλίας, στη Μελβούρνη με προσωπικά αντικείμενα της Αγγλίδας τραγουδίστριας, συνθέτριας, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011.

Η έκθεση «Amy Winehouse: A Family Portrait» (Έιμι Γουάιχαουζ: Ένα Οικογενειακό Πορτρέτο) που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο και έχει «ταξιδέψει» σε αρκετές πόλεις του κόσμου επικεντρώνεται στις εβραϊκές ρίζες της τραγουδίστριας με το τεράστιο μουσικό ταλέντο, την οικογενειακή ζωή, την εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Στην έκθεση που έχει επιμεληθεί το Εβραϊκό Μουσείο του Λονδίνου μαζί με τον αδελφό της Έιμι Γουάινχαουζ, Άλεξ Γουάινχαουζ και τη νύφη της, Ρίβα περιλαμβάνονται η κιθάρα της, οικογενειακές φωτογραφίες, συλλογές δίσκων και CD, εισιτήρια συναυλιών, ρούχα και φωτογραφίες. Οι επισκέπτες της έκθεσης ανακαλύπτουν τη ζωή της ως έφηβη και νεαρή γυναίκα πολύ πριν συγκεντρώσει την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τον εντυπωσιασμό που έπαιξε έναν μοιραίο ρόλο στη ζωή της.

«Δεν είναι μια προσπάθεια να πω στους ανθρώπους ποια ήταν η αδελφή μου, ή τι είδους άνθρωποι ήταν οι παππούδες μου, ή να επιβάλω τις απόψεις μου σε σας. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο του κοριτσιού που έκρυβε στον βαθύτερο πυρήνα της, απλά ένα μικρό παιδί Εβραίων από το Βόρειο Λονδίνο με μεγάλο ταλέντο, το οποίο περισσότερο απ’ οτιδήποτε, απλά ήθελε να είναι πιστό στην κληρονομιά του», αναφέρει ο αδελφός της, Άλεξ Γουάινχαουζ. Η τραγουδίστρια ήταν πολύ κοντά με την οικογένειά της και ιδιαίτερα περήφανη για τις εβραϊκές –λονδρέζικες ρίζες της. Η έκθεση φωτίζει επίσης την εμπειρία των δεύτερης γενιάς Εβραίων μεταναστών στη Βρετανία.

Η οικογένειά της Έιμι Γουάινχαουζ μετανάστευσε από τη Λευκορωσία στα τέλη του 19ου αιώνα και η τραγουδίστρια μεγάλωσε στην καρδιά του Λονδίνου σε αφομοιωμένη Εβραϊκή κοινότητα. «Δεν ήμασταν θρησκευόμενοι, αλλά ήμασταν παραδοσιακοί. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δει αυτή την άλλη πλευρά όχι μόνο στην Έιμι, αλλά στην τυπική εβραϊκή οικογένειάς μας» ανέφερε ο Άλεξ Γουάινχαουζ. Η έκθεση μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Λονδίνο το 2013 «ταξίδεψε» στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βιέννη, στο Τελ Αβίβ και στο Άμστερνταμ και επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017. Από τις 22 Οκτωβρίου φιλοξενείται στο Εβραϊκό Μουσείο της Αυστραλίας, στη Μελβούρνη όπου θα παραμείνει έως τις 25 Μαρτίου 2018.

Σχετικές ειδήσεις