Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Από τους Deep Purple και τους James έως την Επίδαυρο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Από τους Deep Purple και τους James έως την Επίδαυρο

Δυνατές ροκ συναυλίες, ταινίες με άρωμα Όσκαρ και πρεμιέρα για την Επίδαυρο.

Αυτές τις μέρες ταξιδεύουμε έως την Επίδαυρο για να ακούσουμε τον Ψαραντώνη και φυσικά για να δούμε την πρώτη παράσταση για φέτος, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Οι εξορμήσεις δεν τελειώνουν εδώ. Καθώς το τριήμερο αυτό μας βρίσκει στη Μαλακάσα για τις δυνατές ροκ συναυλίες του Rockwave Festival με Deep Purple, Black Keys, κ.ά.

Οι σινεφίλ και ειδικά οι λάτρεις του θερινού σινεμά, μπορείτε να απολαύσετε τη νέα ταινία Ο Γιος που έρχεται με άρωμα Όσκαρ και ένα all star cast ή να τρομάξετε με το νέο και τελευταίο κεφάλαιο του Insidious.

Tέλος, εσείς που ψάχνετε ένα καλό βιβλίο για συντροφιά πάνω στην ξαπλώστρα της παραλίας, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση γεμάτη σασπένς και αγωνία.

Μουσική

Rockwave Festival, TerraVibe Park

Αυτές τις μέρες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μαλακάσα για δυνατές συναυλίες και αγαπημένα συγκροτήματα. Οι κιθαριστικοί ήρωες της νεότερης γενιάς συναντιώνται στο Rockwave Festival με τα «all time classic» είδωλα της παγκόσμιας σκηνής. Σημειώστε ονόματα και ημερομηνίες:

7 Ιουλίου

Deep Purple
Saxon
Asking Alexandria
As I Lay Dying
Rock 'n' Roll Children
Bokassa
Lazy Man's Load

8 Ιουλίου

The Black Keys
Puscifer
VV
Kishi Bashi
Spektrvm
Frenzee

9 Ιουλίου

Villagers of Ioannina City - 1000mods
Mother of Millions
Sadhus
Project Renegade
Soundtruck
Ganzi Gun

James, Ηρώδειο

James
James

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, James, έρχονται στο Ηρώδειο για μια ξεχωριστή συναυλία. Οι James, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, θα συμπράξουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία για ένα setlist που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την ως τώρα πορεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία των James στο Ηρώδειο είναι ήδη sold out.

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Faliro Summer Theater

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός. Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, οι σπουδαίοι μουσικοί παρουσιάζουν για δεύτερο καλοκαίρι ένα πρόγραμμα συναυλιών γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα.

Μαρίζα Ρίζου, Θέατρο Άλσος

H Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει ανανεωμένη και με νέο δίσκο, στο Θέατρο Άλσος την Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τις εμφανίσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ψαραντώνης, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Απόκοσμος, άχρονος και βαθιά γειωμένος, ο Ψαραντώνης σε κάθε του συναυλία μαγεύει με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του στην κρητική λύρα και συγκλονίζει με την ερμηνεία του· πατώντας γερά στο παρελθόν αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί μια νέα παράδοση· βρυχάται και ζωντανεύει τον αρχέγονο ήχο της Κρήτης.

Φέτος, στα 85 του χρόνια, ο μεγάλος λυράρης θα συναντήσει το κοινό του Φεστιβάλ στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Θέατρο

Μήδεια του Ευριπίδη, Κατράκειο θέατρο Νίκαιας

Η Μήδεια του Ευριπίδη παρουσιάζεται σε μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Μήδειας και τον Φάνη Μουρατίδη στο ρόλο του Ιάσονα, σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Παίζουν ακόμα οι: Ελένη Καστάνη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Λαέρτης Μαλκότσης, Αλμπέρτο Φάις.

Mήδεια του Ευριπίδη
Mήδεια του ΕυριπίδηΕλίνα Γιουνανλή

Το πρόγραμμα στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας

Σάββατο 8 Ιουλίου, 9.30μμ: Θέατρο Κατράκειο Νίκαια
Κυριακή 9 Ιουλίου, 9.30μμ: Ηλιούπολη Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής
Τρίτη 11 Ιουλίου, 9.30μμ: Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας (Πετρούπολη)
Τετάρτη 12 Ιουλίου, 9:30μμ: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (Βύρωνας)
Πέμπτη 13 Ιουλίου, 9:30μμ: Αμφιθέατρο Βεάκειο
Παρασκευή 14 Ιουλίου, 9:00μμ: Κηποθέατρο Παπάγου

Ιππόλυτος του Ευριπίδη, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η Kατερίνα Ευαγγελάτου, διακεκριμένη σκηνοθέτις και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, επανέρχεται στις 7 και 8 Ιουλίου στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο μετά την Άλκηστη (2017) που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση. Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής.

Η παράσταση περιέχει γυμνό και προτείνεται σε θεατές από 15 ετών και άνω.

Σινεμά

Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door)

Στην ταινία «Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα» οι πρωταγωνιστές του franchise τρόμου επιστρέφουν για το τελευταίο κεφάλαιο της τρομακτικής ιστορίας της οικογένειας Lambert. Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Josh (Patrick Wilson) και ο νεαρός Dalton (Ty Simpkins) πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.

O Γιος (The Son)

Μετά το The Father, ο βραβευμένος με Όσκαρ Φλόριαν Ζέλερ επιστρέφει για να αναδείξει ακόμα μία πολύπλοκη σχέση σε μία εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη. Μία τρυφερή αλλά και σπαρακτική ιστορία για τη σχέση πατέρα και γιου.

Πρωταγωνιστούν οι: Χιου Τζάκμαν, Λόρα Ντερν, Άντονι Χόπκινς, Βανέσσα Κίρμπι.

Βιβλίο

Ο άλλος αδερφός, Βαγγέλης Γιαννίσης

Μια υπόθεση συντάραξε την Ελευσίνα πριν από δεκαετίες. Νέα στοιχεία ήρθαν πρόσφατα στην επιφάνεια. Ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να την εξιχνιάσει.

βιβλίο
To νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα


Αύγουστος 1988, Ελευσίνα.

Ένας έφηβος εξαφανίζεται ξαφνικά ένα απόγευμα.
Τα ίχνη του χάνονται, η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται και η οικογένεια του παιδιού αρχίζει σιγά σιγά να αποσυντίθεται εκ των έσω, εξαιτίας ενός τραύματος που δεν μπορεί να επουλωθεί.

Τα χρόνια περνούν. Η υπόθεση, με εξαίρεση ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές που την ανακινούν, ξεχνιέται, αλλά το φάντασμα του δεκατετράχρονου Ηλία Αδάμ εξακολουθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης.

Αύγουστος 2021

Ο Θέμης Αδάμ, αδερφός του Ηλία, δημοσιογράφος και επιτυχημένος συγγραφέας ενός true crime βιβλίου με θέμα την υπόθεση που εντέλει διέλυσε την οικογένειά του, επιστρέφει στην Ελευσίνα για την κηδεία του πατέρα του –και βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του παιδιού, σύμφωνα με τις φήμες–, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Έχει την πρόθεση να κάνει μια νέα αρχή, να επιστρέψει στην πατρίδα του έπειτα από περίπου δύο δεκαετίες στο εξωτερικό. Πρώτα όμως πρέπει να κλείσει ένας ανοιχτός λογαριασμός.

Τι απέγινε ο Ηλίας;

Μην χάσετε

Μυστήριο 89 Elefsina By Night | ΒΛΥΧΑ - Νεκροταφείο Πλοίων
Μυστήριο 89 Elefsina By Night | ΒΛΥΧΑ - Νεκροταφείο ΠλοίωνJohn Kouskoutis


Τη συναυλία της Μαρίνας Σάττι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, την δωρεάν προβολή της ταινίας Οι άνδρες με τα μαύρα (Men in Black) στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 9 Ιουλίου (στο πλαίσιο του Park Your Cinema), τον Κώστα Μπίγαλη και την Πωλίνα στην Πλατεία Ναθαναήλ, στις 13/7 στο πλαίσιο του «Όλη η Αθήνα μια σκηνή 2023», το Μυστήριο 89 Εlefsina by Night, ένα έργο της διεθνούς φήμης σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ: έξι φωτιστικές εγκαταστάσεις και μία χορευτική περφόρμανς από τους ιδρυτές του θρυλικού PEARSONWIDRIG DANCETHEATER σε παγκόσμια πρεμιέρα. Η διαδρομή ολοκληρώνεται στις 7 και 8 Ιουλίου με την παγκόσμια πρεμιέρα της site specific περφόρμανς Η Περσεφόνη επανακαθορίζει τη μοίρα της (Persephone Reconsiders Her Fate) από τους Sara Pearson και Patrik Widrig, καλλιτεχνικούς συνδιευθυντές του θρυλικού PEARSONWIDRIG DANCETHEATER (PWDT), στον μοναδικό χώρο της ΒΛΥΧΑΣ – Νεκροταφείο Πλοίων. Μία νυχτερινή περιπλάνηση που κοντοστέκεται για να φωτίσει –άλλοτε στοχαστικά, άλλοτε ανάλαφρα– το παρελθόν, το παρόν, τον μύθο, την ιστορία της πόλης, την ιστορία του καθενός μας.


Διαβάστε επίσης

Rockwave Festival 2023: Οι ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων - Όλες οι λεπτομέρειες

Οι Saxon στο Newsbomb.gr: «Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα»

Σινεμά: Νέες ταινίες που σκορπούν ανατριχίλες και έχουν άρωμα Όσκαρ

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ