ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γούντι Άλεν στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία

Γούντι Αλεν Coup de Chance
O Γούντι Άλεν με τους πρωταγωνιστές της νέας του ταινίας
Spentzos Film

O Γούντι Άλεν έρχεται στην Αθήνα. Στις 8 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία και στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για μια συναυλία. 

Λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του «Coup de Chance» (Γυρίσματα της Τύχης) της 50ής ταινίας του στο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Γούντι Άλεν, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, θα βρίσκεται στη χώρα μας για να την παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί από την Spentzos FIlm σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσία του Γούντι Άλεν ο οποίος θα προλογίσει την ταινία.

Η Spentzos Film σε συνεργασία με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την ταινία ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ | Coup de Chance, παρουσία του Γούντι Αλεν.

Τα Γυρίσματα της Τύχης μιλάνε για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ευκαιρίες, αλλά και η τύχη στη ζωή μας.

Η Φανί (Λου ντε Λάαζ) και ο Ζαν (Μελβίλ Πουπό) μοιάζουν με το ιδανικό παντρεμένο ζευγάρι – είναι και οι δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι, ζουν σε ένα πανέμορφο διαμέρισμα σε μια προνομιούχα γειτονιά του Παρισιού και δείχνουν να είναι τόσο ερωτευμένοι όσο ήταν όταν πρωτογνωρίστηκαν.

Αλλά όταν η Φανί συναντά τελείως τυχαία στο δρόμο τον Αλέν (Νιλς Σνάιντερ), έναν πρώην συμμαθητή της από το γυμνάσιο, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Σύντομα θα αρχίσουν να βρίσκονται και έρχονται όλο και πιο κοντά…

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης δηλώνει: «Αυτή είναι η πεντηκοστή ταινία μου. Ήταν μεγάλο προνόμιο που την γύρισα στο Παρίσι και είναι μεγάλη τιμή να την παρουσιάσω στη Βενετία».


Αν και η φιλμογραφία του Γούντι Άλεν συνδέεται αναμφισβήτητα με τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη. Αφού γύρισε – εν μέρει –την ταινία Όλοι Λένε Σ' Αγαπώ στο Παρίσι το 1996 και έκανε τη γαλλική πρωτεύουσα από μόνη της χαρακτήρα στο Μεσάνυχτα στο Παρίσι το 2010, επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός, αυτήν τη φορά για μια ταινία εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα γαλλικά.

«Δεν μιλάω πραγματικά γαλλικά και καταλαβαίνω ακόμη λιγότερα, αλλά καθώς τελείωσα το σενάριο, σκέφτηκα ότι θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία να το κάνω στα γαλλικά», λέει ο Άλεν. «Ήμουν πάντα ερωτευμένος με τον ευρωπαϊκό και τον γαλλικό κινηματογράφο πολύ έντονα, και όταν πρότεινα να το κάνω στα γαλλικά στους παραγωγούς μου, απάντησαν με ενθουσιασμό».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Spentzos Film.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Γούντι Άλεν ως μουσικός πραγματοποιεί στην τελευταία του περιοδεία στην Ευρώπη με έναν σταθμό μάλιστα το Ηρώδειο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 στις αίθουσες: ΔΑΝΑΟΣ Ι & ΙΙ, ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΛΛΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και AUDITORIUM ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Διαβάστε επίσης

Σεπτέμβριος και Οκτώβριος στο Ηρώδειο: Από Ξαρχάκο και Γούντι Άλεν μέχρι Βίσση και Ρέμο

«Coup de Chance»: Η 50ή ταινία του Γούντι Άλεν έχει τρέιλερ

Ο Γούντι Άλεν έρχεται στο Ηρώδειο - Θα είναι η τελευταία του συναυλία στην Ελλάδα