SOCIAL MEDIA

Wilbur Scoville: Η Google τιμά με Doodle τον «πατέρα» της κλίμακας Σκόβιλ

Wilbur Scoville: Η Google τιμά με Doodle τον «πατέρα» της κλίμακας Σκόβιλ

Οι άνθρωποι σε όλη τη Γη γνώριζαν ότι οι πιπεριές μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στη γλώσσα... πολύ πριν φτάσει ο Κολόμβος στην Αμερική. Ωστόσο, πριν τον Wilbur Scoville, κανείς δεν ήξερε πώς να μετρήσει την καυστικότητα! Τον Αμερικανό φαρμακοποιό, τον «πατέρα» της κλίμακας Σκόβιλ τιμά σήμερα η Google με Doodle!

Η ομάδα που δημιουργεί τα Doodle αποφάσισε ότι το έργο του Γουίλμπουρ Σκόβιλ πρέπει να αναγνωριστεί και να γίνει ευρέως γνωστό!

To doodle της Google για τον Wilbur Scoville

151α γενέθλια του Γουίλμπουρ Σκόβιλ

Γεννημένος στο Μπρίτζπορτ του Κονέκτικατ στις 22 Ιανουαρίου του 1865, ο Wilbur Lincoln Scoville ήταν χημικός, βραβευμένος ερευνητής, καθηγητής φαρμακολογίας και δεύτερος αντιπρόεδρος του αμερικανικού Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο βιβλίο του, «Η Τέχνη της παρασκευής συνθέσεων», γίνεται μια από τις πρώτες αναφορές του γάλατος ως αντίδοτο για το κάψιμο του πιπεριού! Ωστόσο, είναι πιο γνωστός για την οργανοληπτική εξέτασή του, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους για πειραματόζωα για να μετρήσει την καυστικότητα στις πιπεριές.

Σύμφωνα λοιπόν με την κλίμακα Σκόβιλ, διάφορα ινστιτούτα ανά τον κόσμο μετρούν την καυστικότητα των ποικιλιών και οι καυτερές πιπεριές διεκδικούν κι αυτές το ρεκόρ Γκίνες καυστικότητας.

Η υπεύθυνη του Doodle Olivia Huynh σκεφτόταν τη δημιουργία του συγκεκριμένου Doodle από το περασμένο καλοκαίρι. Από την αρχή ήταν σαφές ότι θα ήταν μια ευκαιρία για να δημιουργήσουν κάτι διασκεδαστικό!

«Η πικάντικη γεύση είναι μια καθολική, κωμική εμπειρία, η οποία, νομίζω, ότι άνοιξε την πόρτα για να κάνουμε κάτι, το οποίο συνήθως δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε, κάτι που να μοιάζει με πολεμικό παιχνίδι», δήλωσε η Huynh!

Δείτε τον πίνακα της κλίμακας Σκόβιλ

scoville heat units