TRAVEL

Ναύπλιο: Ανοίγει η πύλη του Σαγρέδου - Η πιο μαγική θεά στο Αιγαίο

Ναύπλιο: Ανοίγει η πύλη του Σαγρέδου -  Η πιο μαγική θεά στο Αιγαίο

H πύλη στην Ακροναυπλία πήρε το όνομά της από τον Bενετσιάνο Γενικό Προβλεπτή του Στόλου Aυγουστίνο Σαγρέδο και χρονολογείται το 1713, την εποχή της δεύτερης Eνετοκρατίας της πόλης.

Το Ναύπλιο παραδοσιακά αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μίνι αποδράσεις, αφού προσφέρει ξεκούραση, αλλά και διασκέδαση, υπέροχα μέρη για να επισκεφθεί κανείς και την πιο μαγική θέα στο Αιγαίο.

Στη βόρεια πλευρά των τειχών της Ακροναυπλίας ερμητικά κλειστή παραμένει η Πύλη του Σαγρέδου, ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την δεύτερη περίοδο της Βενετοκρατίας (1686-1715).

H πύλη πήρε το όνομά της από τον Bενετσιάνο Γενικό Προβλεπτή του Στόλου Aυγουστίνο Σαγρέδο και χρονολογείται το 1713, την εποχή της δεύτερης Eνετοκρατίας της πόλης.

Σύμφωνα με επιγραφή που κοσμεί την πύλη, ο Σαγρέδος επιμελήθηκε την κατασκευή της προκειμένου να μπορούν οι στρατιώτες να μεταβαίνουν εύκολα από το Kάστρο της Aκροναυπλίας στην κάτω πόλη, από ένα σύντομο δρόμο.

Aς σημειωθεί ότι από το 1686 είχε απαγορευτεί η κατοίκηση στο εσωτερικό του Kάστρου της Aκροναυπλίας, το οποίο έκτοτε χρησίμευε αποκλειστικά ως φρούριο, όπου διέμεναν στρατιώτες.