ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αγρίνιο: Γιατί ο 28χρονος που ασέλγησε σε 4χρονο κυκλοφορεί ελεύθερος

Αγρίνιο: Γιατί ο 28χρονος που ασέλγησε σε 4χρονο κυκλοφορεί ελεύθερος
Ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης.
Facebook

Ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 4χρονου παιδιού στο Αγρίνιο.

Με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα 4χρονο παιδί. Ο 28χρονος παραμένει ελεύθερος και αυτό προκάλεσε ερωτήματα και αντιδράσεις. Το Newsbomb.gr μέσα από τις δικές του πληροφορίες και το ρεπορτάζ, ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και εξηγεί τι έχει συμβεί.

Το διάστημα από 1η Μαρτίου 2021 έως τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, ο 28χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος του παιδιού.

Στις 23 Ιουλίου 2021 οι γονείς προχώρησαν σε καταγγελία σε βάρος του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία έγινε στην Εισαγγελία Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων, λόγω του ότι ο φερόμενος ως δράστης υπηρετούσε τότε τη στρατιωτική του θητεία.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. Όπως εξηγούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., καθ’ όλη τη διάρκεια της παραπάνω περιγραφόμενης διαδικασίας ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η διάταξη για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του έγινε με καθυστέρηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 28χρονος, παρότι κατηγορείται για κακουργηματική πράξη με θύμα παιδί, δεν είχε δακτυλοσκοπηθεί ποτέ από την ΕΛ.ΑΣ. δεκαπέντε μήνες μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Η σήμανσή του έγινε μόλις πριν λίγες ημέρες όταν οι αστυνομικοί έπρεπε να τον μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις, όπου γίνεται η φωτογράφιση για τη δημοσίευση της φωτογραφίας και των στοιχείων ταυτότητάς του (κατόπιν εισαγγελικής διάταξης).

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος εξηγεί στο Newsbomb.gr ότι «η διάταξη για τη δημοσίευση των στοιχείων και της φωτογραφίας του κατηγορουμένου απαιτεί να έχει προηγηθεί ποινική δίωξη. Δεν απαιτεί να έχει προηγηθεί σύλληψη. Η άσκηση ποινικής δίωξης δίνει το δικαίωμα στην Εισαγγελία να εκδώσει διάταξη για δημοσίευση στοιχείων. Η γενικότερη καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης στην προδικασία, όταν δεν έχουμε αυτόφωρο αδίκημα, είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να λυθεί. Θεωρώ, πάντως, ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπάρχει κάτι που να μας δείχνει ότι η διαδικασία κινήθηκε εκτός νόμιμου πλαισίου. Εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε λειτουργού της Δικαιοσύνης πότε θα εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης».

Ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Γώγος.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα των κακοποιητικών πράξεων σε βάρος του παιδιού, ο 28χρονος ήταν στρατιώτης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Δεν έχουμε βιασμό. Έχουμε γενετήσιες πράξεις, οι οποίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, δεδομένου ότι είναι πρόσωπο κάτω των 10 ετών. Η εμπλοκή ή συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου προσώπου ερευνάται. Εμείς υποβάλαμε μήνυση το καλοκαίρι του 2021».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 28χρονο

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Στρατοδικείου Ιωαννίνων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 28χρονου ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, για το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ΄εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ Δημήτριο του Ευθυμίου, γεννηθέντα στις 1-7-1994.

Ο 28χρονος Δημήτρης Κραβαρίτης

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2641022520, 2641030168 & 2641030173 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, είναι χρονικής διάρκειας έξι μηνών μέχρι την 17-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη . Πέραν του χρονικού ορίου των έξι μηνών, δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».