ΕΛΛΑΔΑ

Ληγμένη η φωτοβολίδα που εξερράγη στα χέρια του άτυχου Μανώλη – Συνελήφθησαν 2 φίλοι του

Ληγμένη η φωτοβολίδα που εξερράγη στα χέρια του άτυχου Μανώλη – Συνελήφθησαν 2 φίλοι του

Κρήτη: Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να κατέθεσε ότι κάποιες φωτοβολίδες ήταν ληγμένες, χωρίς να εκτιμά ότι θα προκύψει πρόβλημα κατά την πυροδότησή τους - Ο 33χρονος Μανώλης είχε τραυματιστεί και στο παρελθόν, από κροτίδα

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολίδα.

Ο άτυχος 33χρονος μαζί με δύο συνομήλικους φίλους του διασκέδαζε σε πεζόδρομο στην πόλη του Αγίου Νικολάου, έχοντας μαζί τους ναυτικές φωτοβολίδες, τις οποίες άναβαν. Κάποια στιγμή θέλησε να ανάψει μία ακόμη. Ο 33χρονος φέρεται κρατούσε την φωτοβολίδα μπροστά στην κοιλιά του, με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα να αναφέρει ότι η φωτοβολίδα δεν άναβε, με τον άνδρα να καταβάλλει προσπάθεια για να την ανάψει, μέχρι που έκανε την έκρηξη.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών , υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αικοχαμένου νέου που δεν μπορούν να συνηδειτοποιήσουν την τραγωδία που τους «χτύπησε». Στενοί συγγενείς και φίλοι του θύματος παραμένουν συντετριμμένοι. Μια σειρά από αυτόπτες μάρτυρες, αναμένεται να καταθέσουν στους αστυνομικούς, για να εξηγήσουν όσα έγιναν.

Ληγμένες φωτοβολίδες

Οι ναυτικές φωτοβολίδες, χρησιμοποιημένες και μη, έχουν κατασχεθεί, ωστόσο μέσα από την κατάθεση ενός από τους συλληφθέντες προκύπτει ότι κάποιες ήταν ληγμένες. Με δεδομένο ότι είχαν κάνει χρήση και στο παρελθόν, οι νεαροί θεώρησαν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα ούτε αυτή τη φορά κατά την πυροδότησή τους.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες που είναι γνωστές στην Αστυνομία, ο 33χρονος είχε ένα ατύχημα, με τραυματισμό στα δάχτυλα του χεριού του από χρήση κροτίδας.

Οι δύο φίλοι του, που βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, έχουν συλληφθεί για παράνομη κατοχή και πυροδότηση των ναυτικών φωτοβολίδων. Ενδεχομένως τον ένα να βαρύνει και κατηγορία για τη διάθεσή τους.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου έχει βυθιστεί στο πένθος για τον χαμό του άτυχου 33χρονου, η οικογένειά του οποίου διατηρεί αρτοποιείο στον Άγιο Νικόλαο, είναι γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία. Η χθεσινή νύχτα ήταν μια νύχτα κατά την οποία πλήθος κόσμου βρισκόταν στους δρόμους, διασκεδάζοντας, με το τραγικό συμβάν να παγώνει τους πάντες.

Σχετικές ειδήσεις