Δολοφονία στο Ψυχικό: Η «γεωγραφία» των ερευνών, τα λάθη και οι ύποπτοι - Τι προβληματίζει τις αρχές

Δολοφονία Ψυχικό: Οι έρευνες έχουν απλωθεί και σε άλλα νησιά

Δολοφονία στο Ψυχικό: Η «γεωγραφία» των ερευνών, τα λάθη και οι ύποπτοι - Τι προβληματίζει τις αρχές
Eurokinissi
4'

Οι εξελίξεις αναφορικά με τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό «τρέχουν» και πλέον όλοι επικεντρώνονται στον ηθικό αυτουργό.

Αλλά οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ υπάρχουν καταθέσεις συγγενικών προσώπων του θύματος, όπου έχουν αναφερθεί ονόματα πιθανών υπόπτων, αλλά μέχρι στιγμής μιλάμε μονάχα για ενδείξεις.

Οι έρευνες έχουν απλωθεί και σε άλλα νησιά, καθώς όπως αναφέρθηκε ο άνθρωπος που έχει μπει στο μικροσκόπιο έχει επιχειρηματική δραστηριότητα αρχικά στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά .

Εκτός από τον ηθικό αυτουργό, που έδωσε την εντολή εκτέλεσης του τοπογράφου μηχανικού στο Ψυχικό, οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν ένα ακόμα πρόσωπο, που φέρεται να βοήθησε τον 44χρονο μετά την δολοφονία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, για πρώτη φορά εμφανίζεται συνεργός του 44χρονου μετά το έγκλημα στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι.

Στο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, φαίνεται ένα πρόσωπο «κλειδί» που βοηθά τον δράστη να φύγει από το πάρκινγκ προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να έχει γίνει η ταυτοποίησή του.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά το ποιος είναι αυτός ο άντρας και αν γνωρίζει ότι ο 44χρονος έχει εκτελέσει το πρωί τον τοπογράφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, φόβους για τη ζωή του φαίνεται πως αισθανόταν ο 54χρονος τοπογράφος μετά την επίθεση που είχε δεχθεί έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι το Σεπτέμβριο του 2021 και σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον του, για την ασφάλεια του μετακόμισε με την οικογένεια του στο Παλαιό Ψυχικό.

Τα λάθη που έκανε ο κατηγορούμενος

Όσον αφορά πάντως τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς γρήγορα στην ταυτότητα του δράστη αυτά είναι τα εξής:

Το πρώτο λάθος του: Χρησιμοποιεί υπόγειο πάρκινγκ για να κρύψει το σκούτερ, πριν και μετά τη δολοφονία, στην πολυκατοικία όπου μένει η αδερφή του.

Δεύτερο λάθος: Δεν φορά κράνος μία ημέρα πριν τη δολοφονία τη στιγμή που μπαίνει στο υπόγειο πάρκινγκ με τη μηχανή του

Τρίτο λάθος : Δεν υπολογίζει ότι κάθε κίνηση του καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το σπίτι που έμενε ο 44χρονος με τη σύντροφό του στο Νέο Ψυχικό απέχει μόλις πέντε λεπτά και συγκεκριμένα 1,3 χλμ από την εταιρεία του τοπογράφου και το σημείο όπου τον εκτέλεσε με 20 σφαίρες από δύο όπλα.

Ανατρεπτική αποκάλυψη: Η διαμάχη για την έκταση που αγόρασε ο τοπογράφος στη Μύκονο

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο τοπογράφος, Παναγιώτης Στάθης που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, με εκτελεστή τον 44χρονο συλληφθέντα, είχε αγοράσει μία έκταση «φιλέτο» στο νησί της Μυκόνου.

Η εν λόγω έκταση βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο ανεγείρεται αυτήν την περίοδο στην περιοχή «Καραπέτης». Αυτό το στοιχείο έχει μπει στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛΑΣ, την ώρα που γίνονται ακατάπαυστες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το προφίλ του φυσικού δράστη της δολοφονίας, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ενδελεχείς έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση των πολυτελούς ξενοδοχείου αναζητούσε τρόπο επέκτασης των εγκαταστάσεων, εξ ου και φαίνεται πως είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ακριβώς διπλανής έκτασης από το σημείο που αναγείρεται το σύγχρονο οικοδόμημα.

Ωστόσο, ο τοπογράφος πρόλαβε και αγόρασε ο ίδιος την εν λόγω έκταση, η οποία παρεμπιπτόντως χαρακτηρίζεται ως «φιλέτο» χάρη στη χωροταξική της θέση και κατά προέκταση φέρει μεγάλη αντικειμενική αξίας. Παράλληλα, τονίζεται πως λόγω της ανέγερσης του πολυτελούς ξενοδοχείου, οι γύρω εκτάσεις αυξάνουν ακόμα περισσότερα την αξία τους.

Στο ρεπορτάζ του Mega επισημαίνεται πως το ξενοδοχείο δεν έχει κάποια σχέση με τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Συμπληρώνεται επίσης πως με νόμιμο τρόπο ο τοπογράφος κατάφερε τον Αύγουστο του 2020 να βγάλει άδεια για νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ακριβώς δίπλα στο σημείο που χτίζεται αυτήν την περίοδο το ξενοδοχείο γνωστής εταιρείας. Η άδεια αφορούσε την ανέγερση μη συμπαγούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος αλλά μικρών κατοικιών, μοντέλο που προτιμάται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τονίζεται πως ο τοπογράφος κατάφερε με νόμιμο τρόπο να αποκτήσει κάτι, δηλαδή την εν λόγω έκταση, που ήθελαν πολύ επιχειρηματίες στο νησί της Μυκόνου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή