ΚΑΙΡΟΣ

Πολικό ψύχος «χτυπάει» την Ελλάδα - Πότε έρχεται

Πολικό ψύχος «χτυπάει» την Ελλάδα - Πότε έρχεται

Καιρός: Ένα κύμα ψύχους κατεβαίνει ολοταχώς από τον βορρά και σύντομα θα είναι στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα

Εν αναμονή της κακοκαιρίας Εμίλ, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη η οποία φέρνει πολικό ψύχος μετά την Τσικνοπέμπτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, φαίνεται πως οι πρώτες μέρες του Μαρτίου θα κυλήσουν με διαδοχικές κακοκαιρίες, ενώ στις 10 με 12 Μαρτίου, λίγες μέρες μετά την Τσικνοπέμπτη (7 Μαρτίου) θα έρθει ένα πολικό κύμα στην Ευρώπη, το οποίο ίσως φέρει κρύο και στη χώρα μας.

Μάλιστα, η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνει όσα ανέφερε προ ημερών μετεωρολογικό site το οποίο ανέφερε πως η ρωσική πύλη του ψύχους άνοιξε και φέρνει χιόνια.

Την Παρασκευή η «Έμιλ» στην Αττική

Στην νέα κακοκαιρία που έρχεται προς την χώρα μας, αναφέρθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» ο Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Έμιλ» ξεκινά τη δράση της από το βράδυ της Πέμπτης και φέρνει μαζί της ένα τόξο καταιγίδων που θα πλήξει την χώρα μας. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα στα δυτικά με έντονα φαινόμενα και θα περάσει από όλη σχεδόν την Έλλαδα, από τον βορρά μέχρι και την Κρήτη.

Την Παρασκευή η «Έμιλ» θα κάνει την εμφάνιση της στην Αττική με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ τη νύχτα της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα εμφανιστούν και στα Δωδεκάνησα. Στην συνέχεια, τα φαινόμενα αναμένεται να εξομαλυνθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, με την Κυριακή μάλιστα, να προβλέπεται λιακάδα σε σχεδόν όλη την χώρα.