Αλέξης Γεωργούλης: «Είμαι αθώος, δεν έχω κληθεί να καταθέσω»

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για την καταγγελία σε βάρος του πριν από ένα χρόνο για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση
Αλέξης Γεωργούλης: «Είμαι αθώος, δεν έχω κληθεί να καταθέσω»
glomex
3'

Καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό» βρέθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης, με αφορμή την εκ νέου υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με το κόμμα «Πράσινο Κίνημα».

Ο ηθοποιός και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα αθωωθεί από την Δικαιοσύνη στην υπόθεση της κατηγορίας για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, απορρίπτοντας μάλιστα το ενδεχόμενο να παρεξηγήθηκε κάποια συμπεριφορά του από την καταγγέλουσα, ως παρενοχλητική, ενώ αποκάλυψε ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί, εξακολουθεί να έχει προτάσεις για δουλειά ως ηθοποιός.

«Για το αν είχαμε ή όχι σχέση με τη συγκεκριμένη κυρία θα αρχίσω να μπαίνω μέσα στα στοιχεία της δικογραφίας, την οποία δεν την έχω πάρει ακόμη. Δεν έχω κληθεί από την εισαγγελία των Βρυξελλών. Είχα προσπαθήσει σε χρόνο ρεκόρ να αρθεί η ασυλία μου, γνωστοποίησα και τη διαθεσιμότητά μου να πάω να καταθέσω ώστε να πάρω και τα στοιχεία. Δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου για αυτή την κυρία», είπε αρχικά, σε ερώτηση του παρουσιαστή για την καταγγέλλουσα και αν έχει επικοινωνήσει μαζί της μετά την καταγγελία.

Δεν ξέρω αν έχω υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά

«Το έμαθα δύο μέρες πριν από τους δημοσιογράφους, στο Ευρωκοινοβούλιο, που μου ήρθε ένα συστημένο και έπρεπε να δω τι είναι. Δεν της μίλησα γιατί, όπως μου είπαν, θα ήταν το χειρότερο που θα μπορούσα να κάνω. Ανθρώπινα με τρώνε πολύ περισσότερο άλλα πράγματα. Πώς έχει συμβεί αυτό, πώς το αντιμετωπίζει η κοινωνία. Από το πρωί μέχρι το βράδυ "χτυπιόμουν" και με διέλυσε αυτό. Ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία, δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου. Οι δικοί μου άνθρωποι μου έδωσαν περισσότερο τη δύναμη να σταθώ στα πόδια μου, με στήριξαν από την πρώτη στιγμη. Είμαι τόσα χρόνια στον χώρο και δεν έχω κάνει τίποτα. Εύκολα κάποιος καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω», ανέφερε για το πώς ενημερώθηκε για την καταγγελία σε βάρος του, εξηγώντας ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει, ούτε έχει λάβει αντίγραφο της δικογραφίας, επομένως «δεν έχω ακριβή ενημέρωση για την κατηγορία μου, παρότι έκανα όλες τις νομικές ενέργειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να αποκτήσω».

Αναφορικά με το αν πιστεύει ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από το συγκεκριμένο ζήτημα είπε: «Δε μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Έχω ένα καλό χαρακτηριστικό: αφήνω το χρόνο να περάσει για να κρίνω. Και το κάνω αυτό και στα δύσκολα, αλλά και στα ευχάριστα. Έτσι και τώρα, πρέπει να αφήσω κι άλλο χρόνο να περάσει μέχρις ότου διαπιστώσω, αν η ζημιά που έχω υποστεί είναι ανεπανόρθωτη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή