ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίστη Αγαπητού: Η δυναμική πρόταση για τον δήμο Χαλανδρίου

Κρίστη Αγαπητού: Η δυναμική πρόταση για τον δήμο Χαλανδρίου
Facebook

Η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, έχει κερδίσει πόντους στην κούρσα για τις εκλογές του Οκτωβρίου. Οι θέσεις του συνδυασμού, τα ενεργά social media και το who is who της υποψήφιας δημάρχου.

Κάτι περισσότερο από ένας μήνας απομένει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τους περισσότερους συνδυασμούς στους δήμους όλης της χώρας να έχουν καταρτιστεί και να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Στο Χαλάνδρι η υποψηφιότητα που έχει εμφανιστεί δυναμικά και κερδίζει διαρκώς πόντους είναι αυτή της Κρίστης Αγαπητού. Ο συνδυασμός «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ οι θέσεις του έχουν γνωστοποιηθεί τόσο σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη όσο και στην ιστοσελίδα του.

«Είναι το σπίτι μου. Ο τόπος που μεγάλωσα και που επέλεξα να ζω με τον σύζυγο και τα παιδιά μας. Eίναι ο τόπος που θα ήθελα να μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Είναι η ζωή και η καθημερινότητά μου. Η καθημερινότητα που θέλουμε να βελτιώσουμε προς όφελος κάθε δημότη», λέει για το Χαλάνδρι η Κρίστη Αγαπητού σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα e-ota.gr.

«Εμείς, που έχουμε μεγαλώσει στο Χαλάνδρι, συχνά αστειευόμαστε ότι ζούμε σε χωριό… γιατί αν και ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστείων, είναι μια πόλη μέσα στην πόλη. Έχουμε κέντρο, γειτονιές, συνοικίες, σχέσεις μεταξύ μας. Έχουμε επισκέπτες, αλλά και νέους κατοίκους που ελπίζουμε να τους μυήσουμε, να τους κάνουμε να αγαπήσουν την πόλη τους, όχι το σπίτι τους, την πόλη τους», προσθέτει.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα, η κ. Αγαπητού ανέφερε: «Στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε ένα 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, διαδικασίες διαβούλευσης και έναν «σχεδιασμό καθημερινότητας». Για περισσότερες θέσεις στάθμευσης, καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, συντήρηση οδικού δικτύου και κατασκευή πεζοδρομίων. Με ψηφιοποίηση υπηρεσιών, περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος και πολιτικές για την οικογένεια, τους νέους, τους ευάλωτους συμπολίτες μας και -φυσικά- τα αδέσποτα ζώα».

Οι θέσεις του συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι»

Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», μπορεί να βρει κανείς και τις θέσεις του για τον δήμο. Επιγραμματικά, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Στη δημοτική ομάδα «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» πιστεύουμε ότι η πόλη μας αξίζει περισσότερα. Ο τόπος μας, έχει ανάγκη από μια νέα δημοτική αρχή, που μπορεί να διαμορφώσει έναν Δήμο για όλους: Για τις οικογένειες και τους νέους της πόλης μας, τους επαγγελματίες, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία. Η πόλη μας χρειάζεται σωστές προτεραιότητες. Με ένα σύγχρονο, συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια ισχυρή ομάδα υποψηφίων, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, μιλώντας για όλα εκείνα που μπορούν να διαμορφώσουν το «Χαλάνδρι του 2030»».

Επιπλέον, φιλοξενούνται βίντεο με την Κρίστη Αγαπητού να αναλύει ξεχωριστά τις θέσεις για κάθε ζήτημα που αφορά τον δήμο Χαλανδρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Αγαπητού και ο συνδυασμός «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», πέρα από την καθημερινή παρουσία στην πόλη και τη συναναστροφή με όλους τους φορείς του Χαλανδρίου, είναι ιδιαίτερα ενεργοί και στα social media. Καθημερινά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες θίγονται μέσα από τις σελίδες του συνδυασμού και της κ. Αγαπητού στο Facebook αλλά και τις άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το βιογραφικό της Κρίστης Αγαπητού

Το βιογραφικό της υποψήφιας δημάρχου Χαλανδρίου, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συνδυασμού «Αγαπάμε Χαλάνδρι»:

Οικογένεια & Παιδική Ηλικία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Χαλάνδρι, εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ ζω σήμερα με τη δική μου οικογένεια, εδώ ονειρεύομαι να θέλουν να ζήσουν κάποτε τα παιδιά μου. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν κατοικώ απλώς στο Χαλάνδρι. Εδώ ζω. Έμαθα πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και ελληνικούς χορούς στο Πολιτιστικό μας Κέντρο. Ήμουν αθλήτρια μπάσκετ στον ΑΟ Πολυδρόσου, υδατοσφαίρισης στον Νηρέα, ενώ έπαιζα τένις στο Tennis Club. Από μικρή μέχρι σήμερα, κάνω ποδήλατο στους δρόμους της πόλης μας. Εδώ κάνω τις αγορές μου, εδώ διασκεδάζω με τους φίλους μου.

Σπουδές & Εργασία

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα στην οικογενειακή επιχείρηση, τον “Άργος του Τύπου της Ανατολής”. Συνέχισα τις σπουδές μου Αγγλία, στο Lancaster University όπου και πήρα το μεταπτυχιακό μου στη Πληροφοριακά Συστήματα (MSc in Information Technology Management and Organisational Change).

Επέστρεψα στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς για το διδακτορικό μου, με θέμα “Στρατηγική Διαχείρισης Σχέσεων με τους Πελάτες με την υποστήριξη των Nέων Tεχνολογιών” το οποίο και ολοκλήρωσα με άριστα το 2012.

Παράλληλα με την διδακτορική μου έρευνα, εργάστηκα αρχικά στην εταιρεία Roche Pharmacauticals, και αργότερα στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ανέλαβα το 2008 την οργάνωση και τη διοίκηση του Γραφείου Διασύνδεσης του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και αργότερα το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στο διάστημα αυτό είχα την ευκαιρία να βοηθήσω εκατοντάδες φοιτητές στα πρώτα τους επαγγελματικά ή επιχειρηματικά βήματα.

Κοινωνική Δραστηριοποίηση στο Χαλάνδρι

Το 2011 είχα τη τιμή να υπηρετήσω τη πόλη μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού, στην εποχή ακριβώς που ξέσπασε η κρίση και περιοριστήκαν σημαντικά οι πόροι του δήμου.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Σε αυτό το περιβάλλον συνετέλεσα στην οικονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των οικονομικών μεγεθών του δήμου καθώς και στην εγκαθίδρυση ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, που να εξασφαλίζει την αποτελεσματική του λειτουργία.

Ως υπεύθυνη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών προσπάθησα να δημιουργήσω και να εφαρμόσω κλίμα ομαδικότητας χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο διοίκησης στηριγμένο σε συνεργάτες και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού.

Παράλληλα, ως δημοτική σύμβουλος ανέλαβα πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων για τους νέους, ανέργους και εμπόρους της πόλης μας ενώ δημιούργησα ένα θεσμό στη πόλη μας, τον “Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου”, έναν από του πρώτους δημοτικούς αγώνες δρόμου στην Αθήνα.

Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Μετά το τέλος της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος, επέστρεψα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, ενώ ήμουν συνιδρύτρια του πρώτης ελληνικής πλατφόρμας επικοινωνίας και διαχείρισης αθλητικών εκδηλώσεων “RunninGreece” και τους ομώνυμου online travel agency.

To 2014 πέτυχα στο σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και διορίστηκα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, όπου και παρέμεινα μέχρι την εκλογή μου ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Διδάσκω Στρατηγική των Επιχειρήσεων, σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ στα πλαίσια της ακαδημαϊκής μου έρευνας έχω δημοσιεύσει αρκετά βιβλία, άρθρα, μελέτες και επιστημονικές έρευνες.