ΣΠΟΡ

Ταεκβοντό: «Ασημένια» η Ρεπούλια, «χάλκινος» ο Παππάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων
elot-tkd.gr

Ταεκβοντό: Δύο μετάλλια πανηγύρισε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σημερινών (5/8) αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων, το οποίο διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η Αθανασία Ρεπούλια κατέκτησε το ασημένιο στα -55κ. κι ο Ραφαέλ Παππάς το χάλκινο στα -63κ.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο νεαροί αθλητές κατέκτησαν την ίδια μέρα το πρώτο τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο, σχεδόν 34 μήνες μετά την ημέρα που είχαν ανέβει για παρθενική φορά στο βάθρο ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ρεπούλια ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις από τους «64», κερδίζοντας κατά σειρά την Κολομβιανή Τσάβεζ, την Αντιμπεκιλζί από το Καζακστάν και στους «16» την Μπιάντ από το Μαρόκο.

Στα προημιτελικά επικράτησε 2-0 την Χιμένες από το Μεξικό, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη μεγαλειώδη νίκη που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και των δύο σετ, απέναντι στην Χάμιτς από τη Νορβηγία. Στον τελικό, η Ρεπούλια δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην Κιμ από την Κορέα, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο,

Ο Ραφαέλ Παππάς νίκησε 2-0 τον Βούλγαρο Ντιμιτρόφ στους «32», ενώ απέναντι στον Μιρζόιεφ δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ. Στα προημιτελικά δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Μεξικανό Ρόγιο, όμως ο Ιρανός Ρεζάι στα ημιτελικά (σ.σ. στέφθηκε λίγο αργότερα και πρωταθλητής κόσμου) αποδείχθηκε ανίκητος. Ο Πρωταθλητή Ευρώπης το 2019 στην Ισπανία στους Παίδες κατέλαβε την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

Σχετικές ειδήσεις