ΣΠΟΡ

Αυτό είναι το νέο «κόκκινο βέλος» της Formula 1 - Η Ferrari παρουσίασε την SF-24 (vid)

Αυτό είναι το νέο «κόκκινο βέλος» της Formula 1 - Η Ferrari παρουσίασε την SF-24 (vid)
SCUDERIA FERRARI

Η Scuderia Ferrari έκανε την παρουσίαση του νέου της μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η SF-24 παρουσιάστηκε στο Φιοράνο, παρουσία μικρού αριθμού καλεσμένων και σε διαδικτυακή σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Μεταξύ των παρόντων ήταν ο πρόεδρος της Ferrari Τζον Έλκαν, ο διευθύνων σύμβουλος Μπενεντέτο Βίνια και ο αντιπρόεδρος Πιέρο Φεράρι, ο διευθυντής της ομάδας Φρεντ Βασέρ και οι πιλότοι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ.

Η SF-24 είναι το τρίτο αυτοκίνητο της νέας γενιάς που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά βλέπει μια ασυνέχεια στα σχήματα. Το λευκό επανεμφανίστηκε μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρυσι το ειδικό αμάξωμα, ενώ το κίτρινο ήταν πάντα το δεύτερο χρώμα της Ferrari, αλλά οι διαμήκεις ρίγες έλειπαν από το χρώμα από το 1968 και δεν είχαν συνδυαστεί ποτέ με τις λευκές.

Η απόχρωση του κόκκινου είναι το Racing Red 2024, ματ. Το μαύρο περιορίζεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, στα εμπρός διαφράγματα και σε άλλες λεπτομέρειες. Οι τροχοί είναι επίσης κόκκινοι με διπλή λευκή και κίτρινη ρίγα, χρώματα που χαρακτηρίζουν και τους αριθμούς των αγώνων -16 και 55- οι οποίοι συνεχίζουν να είναι στη Ferrari Sans, την επίσημη γραμματοσειρά της εταιρείας αλλά πλέον με πλάγιους χαρακτήρες.

Μεταξύ σήμερα (13/2) και αύριο (14/2) η SF-24 θα ολοκληρώσει τα πρώτα του χιλιόμετρα για να επιτρέψει τη συλλογή εικόνων και φωτογραφιών για χρήση μάρκετινγκ και επικοινωνίας, αλλά αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς, δοκιμάζοντάς το στον προσομοιωτή τις τελευταίες εβδομάδες, να πάρουν μια πρώτη ιδέα για το πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο στην πίστα.

«Η παρουσίαση ενός νέου αυτοκινήτου είναι πάντα μια πολύ συναρπαστική στιγμή, τόσο για μένα όσο και για τους οδηγούς, ακόμα κι αν όλοι ήδη σκεφτόμαστε πότε θα αγωνιστούμε στην πίστα με τους αντιπάλους μας. Φέτος πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από εκεί που σταματήσαμε στο τέλος της περασμένης σεζόν, όταν ήμασταν συνεχώς στις πρώτες θέσεις», σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Φρεντ Βασέρ.

«Μας περιμένει το πιο απαιτητικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Formula 1 και συμφωνούμε με τον Σαρλ και τον Κάρλος: πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί και αποτελεσματικοί στο να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, να προσπαθούμε να φέρουμε βαθμούς σε κάθε αγώνα και να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε από όλες τις απόψεις. Για να πετύχουμε σε ένα τόσο "στενό" πρωτάθλημα, ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι μπορούν να είναι το έξτρα πλεονέκτημά μας και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις