ΣΠΟΡ

«Χρυσός» αλλά… απογοητευμένος ο Τεντόγλου: «Ο αγώνας μου ήταν χάλια! Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό…»

Μίλτος Τεντόγλου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου
EUROKINISSI

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έκανε το «back to back» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ωστόσο ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος με την εμφάνιση του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου νίκησε σε έναν συγκλονιστικό τελικό τον Ματία Φουρλάνι κι έγραψε ιστορία με το 10ο μετάλλιο του σε «μεγάλες» διοργανώσεις.

Ο ίδιος, πάντως, στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αγώνα του και στάθηκε στην ώρα του τελικού, ο οποίος διεξήχθη πρωί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το τι δεν του άρεσε, είπε: «Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν το έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου εγώ».

Ο Τεντόγλου δήλωσε επίσης...

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, επεσήμανε ότι: «Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδό του: «Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς σεζόν από την Ντόχα».

Για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις φέτος και αν σκέφθηκε να κάνει διαχείριση: «Κάποιοι επιλέγουν να μην πάνε σε κάποια διοργάνωση. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δεν μ' αρέσει να χάνω αγώνες, μ' αρέσει να πηγαίνω σε όλους. Κι εννοείται ότι θα είμαι εκεί στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω για όλα».

Για το τι κρατάει: «Ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και χειροκροτούσαν. Τίποτα άλλο. Αγωνίστηκα πραγματικά χάλια».

Δείτε το video με τις δηλώσεις που έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου:

Σχετικές ειδήσεις