ΣΠΟΡ

Ο Καρλ Λιούις στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου: «Πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

Ο Καρλ Λιούις στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου: «Πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

Ο Μίλτος Τεντόγλου προκάλεσε αντιδράσεις με τη δήλωσή του πως θα σταματήσει το μήκος αν περάσουν οι αλλαγές και ο θρύλος του στίβου, Καρλ Λιούις, συντάσσεται με τον Έλληνα πρωταθλητή.

Όντας παγκόσμιος πρωταθλητής και ο κορυφαίος αθλητής στο άλμα εις μήκος, η γνώμη του Μίλτου Τεντόγλου μόνο απαρατήρητη δεν περνά. Οι δηλώσεις του Γρεβενιώτη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, έκαναν το γύρο του κόσμου. Με τον ίδιο τον μύθο του στίβου να παρεμβαίνει.

Ο λόγος για τον Καρλ Λιούις. Ο θρύλος του κλασικού αθλητισμού που συμμετείχε και στο μήκος, ανέβασε στα social media δηλώσεις του Τεντόγλου όπου μιλά για τις σκέψεις του αναφορικά με τις αλλαγές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο μήκος.

Εξέφρασε την άποψη πως οι αθλητές πρέπει να ενημερώνονται και να έχουν γνώμη στις αλλαγές. Ζητώντας να μιλήσουν κι άλλοι για το θέμα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως συμφωνεί με τον Μίλτο Τεντόγλου.

Χαρακτηριστικά έγραψε ο Καρλ Λιούις:

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».