ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στα στρατόπεδα υποδοχής λαθρομεταναστών

«Όχι» στα στρατόπεδα υποδοχής λαθρομεταναστών

Την αντίθεση τους στη δημιουργία στρατοπέδων υποδοχής μεταναστών εξέφρασαν με δηλώσεις τους στο newsbomb.gr, τόσο Έλληνες πολίτες όσο και αλλοδαποί.

Μάλιστα, θεωρούν ότι το μείζον πρόβλημα της μετανάστευσης που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, έχει μετατραπεί σε αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας από την κυβέρνηση και δη από το υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θεωρούν ότι λίγο πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακινεί με προχειρότητα το προσφιλές προεκλογικό θέμα σε όλη την Ευρώπη, προς άγραν μικροπολιτικών και προσωπικών προεκλογικών οφελών.

Να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις στα εξαγγελθέντα σχέδια περί δημιουργίας στρατοπέδων για μετανάστες αυξάνονται και από τις Περιφέρειες.

Υπέρ της επιστροφής στην πατρίδα τους

Οι περισσότεροι εκ των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της άμεσης επιστροφής των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους προκειμένου να «ανασάνει» εκ νέου το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, τονίζουν ότι το κάθε κράτος πρέπει να υποστηρίζει τα σύνορά του και την ομοιομορφία του.

Ειδικότερα, Έλληνας κάτοικος της πρωτεύουσας επισημαίνει ότι «Είμαστε υπέρ των νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι θα φέρουν την κουλτούρα τους, τη μουσική τους και θα ανοίξουν μαγαζιά δικά τους, όχι όμως να είναι περισσότεροι από μας».

Από την άλλη πλευρά, ούτε οι αλλοδαποί θεωρούν βιώσιμη λύση τα στρατόπεδα υποδοχής παράνομων μεταναστών και καταλογίζουν έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού.

Μάλιστα, υπήκοος Μπαγκλαντές δηλώνει ότι όσοι προκαλούν προβλήματα στην Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρούν άμεσα από τη χώρα μας, ενώ καταγγέλλει την επιθετική συμπεριφορά αραβόφωνων λαών, όπως Αλγερινών, Μαροκινών και Αφγανών.