FUN TIME

«Φρούριο του Χίτλερ» στη λίμνη Βοστόκ

«Φρούριο του Χίτλερ» στη λίμνη Βοστόκ

Η λίμνη Βοστόκ ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τους θρύλους που την περιβάλλουν, μετά την ανακοίνωση Ρώσων επιστημόνων ότι έφτασαν στην επιφάνειά της.

Η λίμνη γλυκού νερού Βοστόκ βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής. Οι ερευνητικές γεωτρήσεις των επιστημόνων ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια και τότε αναπτύχθηκαν και οι πρώτες θεωρίες για τα μυστικά που μπορεί να κρύβει.

Η επικρατέστερη θεωρία υποστηρίζει ότι η λίμνη φιλοξενεί στο βυθό της εξωγήινες μορφές ζωής.

Μια πιο τραβηγμένη θεωρία εμπλέκει και τους Ναζί. Σύμφωνα με αυτή, ο Γερμανός ναύαρχος Καρλ Ντόνιτς είχε δηλώσει το 1943 ότι ένα γερμανικό υποβρύχιο «δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Χίτλερ στην άλλη άκρη του κόσμου».

Το φρούριο αυτό υποτίθεται ότι βρίσκεται μέσα σε ένα σπήλαιο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1945, λίγο πριν από την ήττα του Τρίτου Ράιχ, μέσα στους πάγους της λίμνης Βοστόκ. Μάλιστα, εκεί μεταφέρθηκαν «αρκετά κιβώτια με κειμήλια από το Τρίτο Ράιχ, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ».

Μια άλλη εκδοχή της θεωρίας, υποστηρίζει πως το υποβρύχιο U-977 μετέφερε στο καταφύγιο κάτω από την επιφάνεια των πάγων, τα λείψανα του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν.