FUN TIME

Σοκ: Ένας στους επτά περιμένει το τέλος του κόσμου

Σοκ: Ένας στους επτά περιμένει το τέλος του κόσμου

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στους λαούς της γης, καθώς η απαισιοδοξία φτάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε ένας στους επτά να πιστεύει ότι τέλος του κόσμου πλησιάζει.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, σχεδόν το 15% των ανθρώπων παγκοσμίως πιστεύει ότι θα βιώσει την Αποκάλυψη κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του.

Σε ποσοστό 10%, επίσης, η ανθρωπότητα πιστεύει ότι στο ημερολόγιο των Μάγια προβλέπεται η καταστροφή του κόσμου μέσα στο 2012.

«Ανεξάρτητα αν πιστεύουν ότι το τέλος θα έρθει από τα χέρια του Θεού, από μια φυσική καταστροφή ή από ένα πολιτικό γεγονός, όποιος κι αν είναι ο λόγος, ένας στους επτά θεωρεί ότι το τέλος του κόσμο έρχεται», λέει η Κέρεν Γκότφριντ, εκ μέρους της εταιρείας.

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι ένας στους δέκα παγκοσμίως νιώθει φόβο και άγχος για το «επικείμενο» τέλος μέσα στο 2012. Πιο φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ρωσίας και της Πολωνίας.

Ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πίστης στην «εσχατολογία» είναι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον Αρμεγεδδώνα πιστεύουν κυρίως άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, όπως και οι ηλικίες κάτω των 35.

«Ίσως οι μεγαλύτεροι έχουν ζήσει αρκετά ώστε να μην τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το μέλλον», υποστηρίζει η Γκότφριντ.

Στην έρευνα πήραν μέρος 16.262 άνθρωποι. Η Ipsos ρώτησε άτομα από τη Κίνα, την Τουρκία, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Νότια Κορέα, τη Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ινδονησία και τη Γερμανία.