FUN TIME

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα

Έζησαν μεταφυσική εμπειρία στην Ελλάδα

Ένα ζευγάρι Αμερικανών βίωσε μια μεταφυσική εμπειρία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σαντορίνη, που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η Σάρον και ο Μάικλ Ρόμπερτς αποφάσισαν να έρθουν για πρώτη φορά διακοπές στην Ελλάδα, αφού είχαν δει μια ταινία το 1985. Επέλεξαν την Κρήτη και τη Σαντορίνη για το ταξίδι τους.

Όταν έφτασαν στη Σαντορίνη ήταν Κυριακή του Πάσχα. «Η πρώτη αίσθηση που είχα όταν έφτασα ήταν 'έχω ξαναβρεθεί εδώ'», περιγράφει η ίδια.

Η αίσθηση αυτή ενισχύθηκε όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο. «Έχω ξαναβρεθεί εδώ. Ο αριθμός του δωματίου είναι ίδιος, η διακόσμηση και τα έπιπλα ίδια», σκεφτόταν η Σάρον. Την πρώτη νύχτα δεν μπορούσε να κοιμηθεί ή έβλεπε ανήσυχα όνειρα και παραμιλούσε σε μια άγνωστη γλώσσα, όπως της είπε ο σύζυγός της την επόμενη μέρα.

Το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει κατάλυμα, σε μια απομονωμένη βίλα στην άλλη άκρη του νησιού. Καθώς τους οδηγούσε ο ιδιοκτήτης, έζησαν και οι δύο την ίδια μεταφυσική εμπειρία: ξαφνικά άλλαξε η εικόνα γύρω τους, εξαφανίστηκαν τα κτήρια και η θάλασσα, έβλεπαν μόνο τα ίχνη του οδηγού τους στο χώμα, χωρίς να φαίνεται ούτε εκείνος.

Κανείς από τους δύο δεν μίλησε, γιατί πίστευε ότι θα τον περάσει ο άλλος για τρελό. Όμως αργότερα εκείνο το βράδυ, η Σάρον αποκάλυψε στο σύζυγό της τη μεταφυσική της εμπειρία. Το περίεργο ήταν ότι κι εκείνος της είπε ότι είχε βιώσει την ίδια κατάσταση.

Το ζευγάρι, όταν έμαθε για την ιστορία του νησιού στην αρχαιότητα και την έκρηξη του ηφαιστείου, πίστεψε ότι ίσως είχε κάποια σχέση με την εμπειρία τους. Από τότε ήρθαν πολλές φορές στην Ελλάδα, όμως ποτέ δεν έζησαν ξανά κάτι παρόμοιο.

Την ιστορία της δημοσίευσε μετά από τόσα χρόνια η Σάρον σε σχετική ιστοσελίδα.