ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Άδωνις και η λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμο ναι, ηθικό;

Ο Άδωνις και η λίστα Λαγκάρντ: Νόμιμο ναι, ηθικό;

Τα πάθη του κ. Άδωνη Γεωργιάδη δεν κρύβονται. Όσο περνάει ο καιρός δε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο ίδιος αποκαλύπτει –και ο ελληνικός λαός μένει εμβρόντητος- για ποιους κάνει πολιτική και ποιους εξοβελίζει στο πυρ το εξώτερον, διαμορφώνοντας συνθήκες έντασης στη δημόσια υγεία.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει πάθος να ικανοποιεί την τρόικα και τους πολιτικούς της προϊστάμενους, όπως την κ. Μέρκελ, κατά δική του ομολογία. Αντίθετα, δεν κρύβει την αδιαλλαξία του απέναντι στους Έλληνες γιατρούς, τους Έλληνες ασθενείς, σε όλους όσοι πλήττονται από τη διάλυση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Όσοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις αγνές προθέσεις του, λαμβάνουν προκλητικού ύφους απαντήσεις, «εξυπνακίστικα» επιχειρήματα, που πολλές φορές αντιτίθενται στην κοινή λογική, και άφθονες επικλήσεις στη νομιμότητα και την ηθική.

Ο κ. Γεωργιάδης, όμως, είναι ο ίδιος άνθρωπος, που αμφισβήτησε την ηθική και πολιτική τάξη πριν από λίγους μήνες, με την επιμονή του να μην αυτοεξαιρεθεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνούσε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής συνεχίζει την προσπάθεια αυτοδικαιολόγησης για την ατυχή επιλογή του σε κάθε ευκαιρία.
Την προηγούμενη εβδομάδα, καταφέρθηκε κατά του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, εγκαλώντας τον, επειδή παραχώρησε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για να εισπράξει την αντίδραση τόσο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην προέδρου της Βουλής, όσο και του προεδρεύοντος της συγκεκριμένης διαδικασίας, κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Κάποιες ημέρες νωρίτερα, είχε κατηγορήσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι δε συνάδει με το ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το ύφος της κριτικής, ο βαθμός της εμπάθειας προς το πρόσωπό μου και η άκριτη αποδοχή κατηγοριών του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη εναντίον μου». Υπενθυμίζουμε ότι το μένος του κ. Γεωργιάδη κατά του Κώστα Βαξεβάνη πυροδότησε η αποκάλυψη από μεριά του δημοσιογράφου της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβανόταν το όνομα του πρώην συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου.

Σήμερα το newsbomb.gr αποκαλύπτει τα έγγραφα από τη λίστα Λαγκάρντ, τα οποία πιστοποιούν ότι τίθεται σοβαρό θέμα ηθικής τάξης για τον κ. Γεωργιάδη από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή της Βουλής.

SCAN-1-001

Πρόκειται για την καρτέλα λογαριασμού της τράπεζας HSBC, στην οποία η σύζυγος του υπουργού Υγείας εμφανίζεται ως «αντιπρόσωπος του πελάτη» σε λογαριασμό του πρώην συζύγου της, κ. Θεόδωρου Μανωλίδη.

Σύμφωνα με το ιστορικό που συνοδεύει τα εν λόγω έγγραφα και περιλήφθηκε μεταφρασμένο στην Προανακριτική, ο πελάτης (ή εκπρόσωπος) του συγκεκριμένου λογαριασμού, με την κωδική ονομασία MATHA12, στις 7 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στην τράπεζα σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη, για να ενημερωθεί για το λογαριασμό του. Η τράπεζα των ενημέρωσε ότι λόγω εξόδων κίνησης και ενοικίασης θυρίδας, πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό, για να συνεχίσει να διατηρεί το λογαριασμό του, ώστε το υπόλοιπο να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Ο πελάτης ενημέρωσε την τράπεζα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας του ήταν ράβδοι χρυσού και δήλωσε ότι σε νέο ραντεβού, που ορίστηκε για το τέλος Ιουλίου, θα μετέφερε στην τράπεζα ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

SCAN-2-001

Πάντως, το θέμα δεν είναι αν ο πρώην σύζυγος της κ. Μανωλίδου διατηρεί μεγάλα χρηματικά ποσά. Το ζήτημα είναι γιατί ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ως σύζυγός της, που αρέσκεται να κάνει παρατηρήσεις σε άλλους για την ηθικότητά τους, συνέχισε τον ανακριτικό του ρόλο στη διαδικασία της βουλής και μετά την εμπλοκή του ονόματος της κ. Μανωλίδου στην υπόθεση. Είναι άλλωστε τοις πάσι γνωστό πως ακόμη και οι δικαστές έχουν υποχρέωση και δικαίωμα εξαίρεσης/αποχής σε δίκες σχετιζόμενες (ακόμη κι επιδερμικά) με οικεία τους πρόσωπα. Δε θα ήταν πρέπον και ηθικά άριστο για τον υπουργό να δηλώσει αίτηση εξαίρεσης ακόμη κι αν η εμπλοκή της συζύγου του είναι επουσιώδης;

Πόσω μάλλον που επρόκειτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που συντάραξε την επικαιρότητα της περιόδου, καθώς ερευνούνταν πιθανές υποθέσεις φοροδιαφυγής, από τον εντοπισμό των οποίων θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικά έσοδα για τα άδεια δημόσια ταμεία.

Διαβάστε επίσης:

Υγειονομική γενοκτονία καταγγέλλει γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Γιατροί: «Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι»

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά