ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

Πρωτοφανή γεγονότα εξελίσσονται στο χώρο της δημόσιας υγείας, με πρωταγωνιστή τον, κατά δήλωσή του, «μνημονιακότερο των μνημονιακών» κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, o κ. Γεωργιάδης ετοιμάζεται να φέρει, σε άσχετο νομοσχέδιο που συζητείται την Τετάρτη, τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης Κέντρων Υγείας σε Δήμους, προκειμένου οι τελευταίοι να τα παραχωρήσουν σε ιδιώτες με την μορφή Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Αυτός είναι ο μανδύας που έχει επιλεγεί, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις για την παραχώρηση σε ιδιώτες και μάλιστα με άξιες απορίας διαδικασίες και μικρά ανταλλάγματα, υπηρεσιών και υποδομών δημόσιας υγείας.

Η μεγάλη πολιτική μπίζνα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων έχει ήδη «στηθεί» σε μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού δήμους. Με αυτούς θα προχωρήσει ο κ. Γεωργιάδης στους σχεδιασμούς του.

Η αρχή λέγεται πως θα γίνει με το Δήμο Κω, που είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον κ. Γεωργιάδη εδώ και 20 μέρες και αποτελεί το «λαγό» αυτής της μεθόδευσης, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα NEWSBOMB.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτο στη λίστα της αξιοποίησης είναι το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια της Κω, το οποίο δεν λειτουργεί.

Γιατί δεν λειτουργεί;

Γιατί δεν έχει οργανισμό, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις και να μπορέσει να λειτουργήσει.

Ποιος είναι υπεύθυνος και αρμόδιος για τη δημιουργία οργανισμού;

O κ. Γεωργιάδης, που δεν έχει κάνει το παραμικρό. Γιατί δεν έχει κάνει τίποτα, είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς...

adonis-vouli

Υπάρχουν ήδη ιδιωτικά συμφέροντα και «κοράκια», που ετοιμάζονται για την επέλαση στα Κέντρα Υγείας και στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι κατ' ευφημισμόν κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις θα έχουν ως εταίρους γιατρούς, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις υποδομές των Κέντρων Υγείας (αγορασμένες με χρήματα των Ελλήνων πολιτών) και θα ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης τους παραχωρεί, δηλαδή, «έτοιμο μαγαζί».

Παράλληλα σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των δημόσιων νοσοκομείων και να εξετάζουν εκεί τους ασθενείς-πελάτες τους.

Οι μεθοδεύσεις αυτές του Υπουργού Υγείας γίνονται ερήμην του άλλου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή.

Σε περίπτωση που κατατεθεί η τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να θέσει ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, αφού στο ΠΑΣΟΚ αντιδρούν στις μεθοδεύσεις του κ. Γεωργιάδη και δεν πρόκειται να ψηφίσουν την τροπολογία.

Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα από τους Καραμανλικούς βουλευτές που χρησιμοποιούν βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον κ. Γεωργιάδη, με επιεικέστερο αυτόν που τον χαρακτηρίζει ως «ακροδεξιό μπουμπούκι», εκ του «μπουμπούκος».

Βουλευτές της Ν.Δ δεν ξεχνούν ότι ο σημερινός Υπουργός Υγείας υπήρξε από τους υβριστές του Κώστα Καραμανλή και δεν πρόκειται να αποδεχθούν, όπως λένε, τέτοιου είδους πρακτικές, με τροπολογίες, όπως αυτή που φέρεται να ετοιμάζεται να καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης. Πλησιάζει η ώρα για να φανεί αν οι Κασσάνδρες επαληθευτούν.

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί: «Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι»

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας σε ιδιώτες

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων