ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Τηλε-παιχνίδια» Γεωργιάδη με την υγεία των καπνιστών

«Τηλε-παιχνίδια» Γεωργιάδη με την υγεία των καπνιστών

Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Υγείας, δεν θα υπηρετούσε ελαφρά τη καρδία την προώθηση επικίνδυνων συσκευών παραπλάνησης των καταναλωτών. Πόσω μάλλον αν η παραπλάνηση του κοινού άπτεται θεμάτων της δημόσιας υγείας.

Το πρωτοφανές θέμα που έχει προκύψει αφορά στην προώθηση μέσω του μισθωμένου τηλεοπτικού χρόνου της εκπομπής τηλεπωλήσεων «Ελλήνων Έγερσις», μιας συσκευής που υποτίθεται ότι αφαιρεί τις βλαβερές ιδιότητες από το τσιγάρο, με τη βοήθεια ενός «επαναστατικού» φίλτρου!

Μάλιστα, η συσκευή παρουσιαζόταν από συγγενικό πρόσωπο του υπουργού ως τεράστια ανακάλυψη μεγάλου επιστήμονα.

Ως γνωστόν, η εκπομπή τηλεπωλήσεων των βιβλίων της οικογενειακής εκδοτικής επιχείρησης Γεωργιάδη βρίθει φαντασμαγορικής, κατά πολλούς πατριδοκάπηλης επιχειρηματολογίας, και σε συνδυασμό με το όνομα του νυν υπουργού Υγείας διαμορφώνει ικανό πλαίσιο, για να κάμψει τις ανησυχίες των καταναλωτών.

syskevi

Το χειρότερο είναι ότι για την εν λόγω συσκευή έχει επιληφθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία επέβαλε βαρύ πρόστιμο στην εταιρεία που την εμπορεύεται: «Παραπλανητική εντύπωση κατά τη διάθεση της πώληση του συστήματος NICOPAL G. GHIOLVAS SYSTEM II 'συσκευή που καθαρίζει το τσιγάρο' με ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια και τη βελτίωση της υγείας κατά το κάπνισμα, καθώς και την απεξάρτηση των καπνιστών από το κάπνισμα με τη χρήση του εν λόγω συστήματος για την επεξεργασία των τσιγάρων» προσδιορίζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή την παράβαση, για την οποία επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Φυσικά, η συσκευή δεν είχε ούτε σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.

Πρόκειται για ένα ακόμα προκλητικό ολίσθημα του κ. Γεωργιάδη, που άσχετα με το χρόνο που διαπράχθηκε και αν είχε ήδη αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο της Υγείας ή όχι, φανερώνει ίσως και την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα καθήκοντά του. Η επιπολαιότητα, ωστόσο, γίνεται εγκληματική, όταν έχει να κάνει με τις μνημονιακές πολιτικές που υπηρετεί και οδηγούν σε αργό θάνατο χιλιάδες Έλληνες ασθενείς.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις «παίζει» με αιμοκαθάρσεις, εμβόλια και προϊόντα αίματος

Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και οι αντιφάσεις του κ. Γεωργιάδη

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force

Ο Άδωνις εξετάζει να «κόψει» πάνω από 1.000 αποζημιούμενα φάρμακα

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η μείωση του ορίου συνταγογράφησης

Πρωτοφανές: «Ντελίβερι» φαρμάκων από ταχυδρόμους!