ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα λογοδοτεί στη δικαιοσύνη-Η συμβολή του newsbomb.gr

Το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα λογοδοτεί στη δικαιοσύνη-Η συμβολή του newsbomb.gr

Οκτώ μήνες πέρασαν από τη στιγμή που το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα συνελήφθη στη Βρετανία, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Οι μέχρι τότε καταζητούμενοι, Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα, προσπάθησαν στο διάστημα που μεσολάβησε με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την έκδοσή τους στην Ελλάδα, ξεκινώντας μια πολύμηνη δικαστική διαδικασία στη βρετανική πρωτεύουσα. Ακόμα και ανταλλάγματα φέρονται να ζήτησαν για να εμφανιστούν ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών.

Το βρετανικό δικαστήριο, όμως, αποφάσισε την έκδοση των δύο στα τέλη Ιουλίου στην Ελλάδα, και έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα παραδόθηκαν από τη Σκότλαντ Γιαρντ στις ελληνικές αρχές.

Η στιγμή έφτασε για να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη, οι δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της καταλήστευσης των καταθέσεων του ελληνικού λαού. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης, έχει αφεθεί ελεύθερος με επιβολή εγγύησης 2 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Το newsbomb.gr συνέβαλε καθοριστικά στο να έρθει στο φως η υπόθεση, με συνεχή αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από το 2011, που διευκόλυναν και τη μεγάλη έρευνα της δικαιοσύνης.

Το newsbomb.gr είχε πρώτο απ' όλους αποκαλύψει από το 2011 τη δραστηριότητα της εταιρείας "C&C International" συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

Στις 23 Μαρτίου και μετά στις 12 Αυγούστου 2009, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνήψε δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων με την "C&C International". Η πρώτη σύμβαση αφορούσε σε ποσό ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ και η δεύτερη, σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τα δάνεια των 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», η τότε διοίκηση του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» ενέκρινε τη χρηματοδότηση τριών εταιρειών των Γριβέα και Βάτσικα με ποσά που φθάνουν τα 2,385 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας. Προκύπτει λοιπόν ζημιά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αγγίζει τα 19.885.000 ευρώ, μόνο από τα θαλασσοδάνεια του ζεύγους Γριβέα.

Σημειώνεται ότι η συνολική ζημιά από τα «κόκκινα δάνεια» υπολογίζεται σε 400 εκατ. ευρώ, ενώ η έρευνα ανέδειξε και κυκλοφορία χρήματος σε off-shore του εξωτερικού με έδρα την Ελβετία, τις Παρθένους Νήσους, την Κύπρο κλπ. Εντοπίστηκαν επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την έρευνα του newsbomb.gr και η δικαιοσύνη οφείλει να εκπληρώσει τη μόνη επιθυμία που αναδεικνύεται όλο και πιο έντονη πλέον στην κοινωνία και είναι η πλήρης απόδοση ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο εμπλεκόμενο πρόσωπο, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου που πολλάκις πλήττεται.

Διαβάστε επίσης:

Ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς το ζεύγος Γριβέα

Στην Αθήνα το ζεύγος Γριβέα – Συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος

ΤΤ: Φως στην υπόθεση «λεηλασίας» των καταθέσεων του ελληνικού λαού