ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Απέραντος σκουπιδότοπος οι αυτοκινητόδρομοι

Απέραντος σκουπιδότοπος οι αυτοκινητόδρομοι

-Το Newsbomb.gr ταξίδεψε σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Πατρών και σας μεταφέρει τις αποκρουστικές εικόνες

-«Όσα βλέπει η πεθερά» μαζεύουν οι παραχωρησιούχοι

Τα ρεπορτάζ για τη δράση των μεγαλοεργολάβων στη χώρα μας συνεχίζει το Newsbomb.gr αποκαλύπτοντας τον τρόπο που πήραν τα μεγάλα έργα και τελικά τα έχουν αφήσει στη μοίρα τους.

Οι ρεπόρτερ μας ταξίδεψαν σε δύο από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της χώρας μας, την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και την εθνική οδό Κορίνθου – Πάτρων και σας μεταφέρουν όσα είδαν.

Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθούμε τόσο με τα έργα που ανέλαβαν και δεν ολοκλήρωσαν ποτέ, ούτε με τα χρήματα που εισέπραξαν για να κάνουν τα έργα, ούτε με τις τιμές των διοδίων που έχουν εκτοξεύσει στα ύψη.

Θα ασχοληθούμε με το κομμάτι της καθαριότητας. Στις συμβάσεις παραχώρησης, τόσο σε αυτές του 2007 όσο και στις αναθεωρημένες του 2013, αναφέρεται ξεκάθαρα πως “ο παραχωρησιούχος είναι υπεύθυνος - εκτός των άλλων - και για την καθαριότητα του αυτοκινητόδρομου”.

Η εικόνες ωστόσο που συναντάμε ταξιδεύοντας στην εθνική οδό είναι αποκαρδιωτικές και φυσικά δεν τιμούν τη χώρα μας.

Χωματερή...Αθηνών - Λαμίας

Ανεβαίνοντας προς Λαμία συναντήσαμε σε δύο σημεία μηχανήματα της παραχωρησιούχου εταιρείας να καθαρίζει το οδόστρωμα και να μαζεύει τα σκουπίδια από τα πάρκινγκ.

Για πρώτη φορά είπαμε μπράβο, τουλάχιστον καθαρίζουν το δρόμο. Όχι ότι καθάρισε η εθνική οδός από τα σκουπίδια σε όλο το μήκος της αλλά ας πούμε ότι γίνεται μία προσπάθεια και ας επιρρίψουμε και ευθύνες στην κακή νοοτροπία ορισμένων Ελλήνων.

Βγαίνουμε με το αυτοκίνητο στην έξοδο της Ριτσώνας και κατευθυνόμαστε μέσω του παράδρομου προς τη Θήβα. Δεν θα σχολιάσουμε την κάκιστη ποιότητα του οδοστρώματος, γεμάτου λακούβες και σαμαράκια, αλλά τη βρωμιά που είδαμε δεξιά και αριστερά.

Εικόνες ντροπής! Σκουπίδια σχεδόν σε όλο το μήκος του παράδρομου. Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, ντενεκέδες, κουβάδες, ποτήρια καφέ, πακέτα τσιγάρων, περιττώματα, ακόμα και ψόφια ζώα...

Ό,τι μπορεί ο καθένας να φανταστεί φιγουράρουν στον δρόμο που κατά τα άλλα είναι αυτός που χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί. Όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες η εικόνα είναι αποκρουστική και οι υπεύθυνοι θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται...

ar3
ar1

Το... κόλπο των παραχωρησιούχων γνωστό... “Όσα βλέπει η πεθερά”... Καθαρίζουμε την εθνική οδό για να μην έχουν να λένε τίποτα και τα πετάμε στον παράδρομο μετατρέποντάς τον σε... σκουπιδότοπο. Το μόνο σημείο που είναι καθαρό στον παράδρομο είναι γύρω από τους σταθμούς διοδίων. Είδαμε υπαλλήλους να καθαρίζουν και στη Θήβα και στην Τραγάνα.

Στο υπόλοιπο κομμάτι όμως, τι γίνεται; Ποιος είναι υπέυθυνος να καθαρίσει τη χαβούζα από τους παραδρόμους; Τι κάνει το υπουργείο Υποδομών;

Σκουπιδότοπος Κορίνθου - Πατρών

Ανάλογη εικόνα και στην Αθηνών – Κορίνθου. Ένας απέραντος σκουπιδότομος. Δεν φτάνει που ο συγκεκριμένος δρόμος είναι μακράν ο χειρότερος και πιο επικίνδυνος στη χώρα, οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να οδηγούν και μέσα στη βρωμιά. Από την οδό Καβάλας που βγαίνεις από την Αθήνα, μέχρι την Ακράτα που φτάσαμε εμείς, η εικόνα είναι δραματική.

Τα σκουπίδια κάνουν.. πάρτι καθώς έχουν καλύψει κάθε σημείο στην άκρη του δρόμου.

Χιλιάδες μπουκάλια, τσιγάρα, σύριγγες, μπάζα, σκασμένα λάστιχα φορτηγών, ακόμα και βουνά από τσιμέντο που προφανώς περίσσεψε στη μπετονιέρα και ο οδηγός το άδειασε σε μια... ακρούλα της εθνικής οδού.

ar14

Την ίδια ώρα οι πολίτες πληρώνουν τεράστια ποσά για διόδια και υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας!

Για ένα εθνικό οδικό δίκτυο, ΝΤΡΟΠΗ!

Αλήθεια τι έχει να πει γι' αυτή την κατάσταση ο “περήφανος” υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Κοιτάζει καθόλου από το παράθυρο όταν ταξιδεύει στην εθνική οδό ή ανοίγει τα μάτια του μόνο στα σημεία που του υποδεικνύουν οι μεγαλοεργολάβοι;

Για να δούμε, μετά το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, θα πάει κάποιος να μαζέψει τα σκουπίδια και το κυριότερο, θα βάλει κάποιος μια πινακίδα μπας και φιλοτιμηθούν οι ασυνείδητοι;

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Δίνουν τα διόδια της Εγνατίας στους μεγαλοεργολάβους με φωτογραφικό διαγωνισμό

Παραδείσια - Τσακώνα: 15.000.000 € το χιλιόμετρο... και βάλε!

«Δωράκι» 350 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών στους μεγαλοεργολάβους

Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών: Μετά από 7 χρόνια παρέδωσαν μόλις 7 χλμ δρόμου

Όλη η αλήθεια για το δρόμο «καρμανιόλα» Κορίνθου – Πατρών

Τεχνικό Επιμελητήριο: Ζητά άμεσο διάλογο για τα δημόσια έργα

Αυτοκινητόδρομοι του δημοσίου… κέρδη εκατομμυρίων για τους μεγαλοεργολάβους

Αυτοί είναι οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται την περιουσία του κράτους!

Περιφερειακός Βόλου: Ένα δημόσιο έργο που κανείς δεν παραλαμβάνει

Ολυμπία Οδός: Κέρδη – μαμούθ με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών;