ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στη ΝΔ για την προσβολή των θεσμών δια στόματος Παπανδρέου

Οργή στη ΝΔ για την προσβολή των θεσμών δια στόματος Παπανδρέου

Ως απαράδεκτες θεωρεί η ΝΔ τις απαξιωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, εις βάρος των δικαστών.

Η επίθεση του έλληνα πρωθυπουργού, σε βάρος των λειτουργών της δικαιοσύνης, τους οποίους χαρακτήρισε μάλιστα «δημοσίους υπαλλήλους», αλλά και το σχόλιο του «ότι δεν έχουν προσφέρει», παρά τις μειώσεις στους μισθούς τους, προκαλεί σειρά αντιδράσεων στη Συγγρού, που βλέπει τον πρωθυπουργό να «χτυπά τους θεσμούς», σε μια περίοδο που θα έπρεπε να τους ενισχύσει, απέναντι στο γενικότερο αίσθημα απαξίωσης, αντί να δηλητηριάζει την κοινωνία«Αν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να υβρίζει τους δικαστές!», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 97,2 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Παίζετε με τη φωτιά στοχοποιώντας τη δικαιοσύνη

«Είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη η επίθεση στη δικαιοσύνη, που αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας. Παίζετε με τη φωτιά στοχοποιώντας τη δικαστική εξουσία. Απαξιώνοντας τη δικαιοσύνη στέλνετε λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Σε περιόδους κρίσεων η αμφισβήτηση του κράτους δικαίου ανοίγει το κουτί της Πανδώρας στη νομιμοποίηση της αυτοδικίας. Αυτό θέλετε;», το αυστηρό σχόλιο του, Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

«Φασιστικός ισοπεδωτισμός»

«Αυτός είναι ένας φασιστικός ισοπεδωτισμός που ακολουθεί η κυβέρνηση. Τι κάνει δηλαδή; Κάθε φορά πιάνει μια κοινωνική ομάδα, μια εργασιακή τάξη, και τη σπιλώνει στο σύνολό της. Σπιλώνει τους πολιτικούς, σπιλώνει τους δημοσιογράφους, σπιλώνει τους επιχειρηματίες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τώρα και τους δικαστές. Ε, λοιπόν έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές αυτή η κυβέρνηση, δεν σέβεται το λαό που την εξέλεξε με συγκεκριμένη εντολή. Έχει στρεβλώσει το ρόλο της δεν εκπροσωπεί ουσιαστικά τη νομιμοποίηση που του είχε δώσει του κ. Παπανδρέου ο ελληνικός λαός, και αυθαιρετεί προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 97,2, ο Γραμματέας Προγράμματος, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.