ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απογοήτευση στη Ferrari

Απογοήτευση στη Ferrari
Προβληματισμός επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Ferrari, αφού και στο Gp της Κίνας οι πιλότοι της scuderia, δεν κατάφεραν να ανέβουν στο...

Προβληματισμός επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Ferrari, αφού και στο Gp της Κίνας οι πιλότοι της scuderia, δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Η 6η και η 7η θέση σε ένα Gp, σίγουρα δεν είναι ότι περιμένουν οι ιθύνοντες της Ferrari. Για αυτό το λόγο, οι μηχανικοί προσπαθούν να βρουν τι φταίει και τα μονοθέσιά τους δεν είναι όσο ανταγωνιστικά θα επιθυμούσαν.

Ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση, τόνισε: «Είναι κρίμα που δεν κατάφερα να πάρω μια καλύτερα θέση. Φάνηκε συγκριτικά με τα δοκιμαστικά πως σε μια μέρα καταφέραμε να γίνουμε πολύ πιο ανταγωνιστικοί. Δεν θέλω να τα ρίξω στη στρατηγική, ίσως είναι η εύκολη λύση. Πιο πολύ φταίνε τα σκληρά ελαστικά που χάσαμε θέσεις. Πρέπει να δουλέψουμε με τους μηχανικούς ώστε να βελτιωθούμε ακόμα πιο πολύ. Αυτός ο αγώνας, ήταν ο καλύτερός μου φέτος».

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Αλόνσο είπε: «Έπειτα από το πρώτο stop βρέθηκα πίσω από τον Σουμάχερ και ήταν πολύ δύσκολο. Έχασα επαφή με το γκρουπ της πρώτης εξάδας. Η μάχη μου με τον Σουμάχερ ήταν συναρπαστική, αλλά θα προτιμούσα να γίνει για τις πρώτες θέσεις και όχι για την έβδομη. Είχα και καλύτερες Κυριακές στην καριέρα μου, αλλά δε θα το βάλω κάτω τόσο εύκολα. Η αχίλλειος πτέρνα μας αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρα η αεροδυναμική. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό».