ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

79η ΔΕΘ: Η Ford αποκαλύπτει το νέο Ford Mondeo

79η ΔΕΘ: Η Ford αποκαλύπτει το νέο Ford Mondeo

Τη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (06-14/09) διάλεξε η Ford Motor Ελλάς για να παρουσιάση στην Ελληνική αγορά το νέο Ford Mondeo.

Το επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο της Ford, γιόρτασε πρόσφατα τα 20 χρόνια του με πωλήσεις πάνω από 4,5 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και τώρα ένα νέο κεφάλαιο στην «καριέρα» του ξεκινά.

Το Mondeo λανσαρίστηκε το 1993 μετά από ένα πενταετές πρόγραμμα εξέλιξης, αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς το 1994 και εξακολουθεί να θέτει πρότυπα στην κατηγορία του επί δύο δεκαετίες, είναι διεθνώς καταξιωμένο έχοντας κατακτήσει πάνω από 20 βραβεία μέσα σε 20 χρόνια.

«Το Mondeo έχει πλούσια ιστορία και λαμπρό μέλλον» δήλωσε ο Νίκος Νοταράς, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Ford Motor Ελλάς. «Μέσα σε δύο δεκαετίες, το Mondeo έγινε σύμβολο άριστης οδικής συμπεριφοράς, εκπληκτικών τεχνολογιών, κορυφαίας ασφάλειας και εξαιρετικής απόδοσης καυσίμου.»

Το νέο Mondeo, το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, υπόσχεται ανώτερη οδηγική άνεση χάρη στην πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων – που κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη και θα ανεβάσει τον πήχη στην ποιότητα διαθέτοντας καθίσματα πολλαπλών ρυθμίσεων με σύστημα μασάζ και θερμαινόμενο τιμόνι.

Θα διατίθεται σε εκδόσεις με τέσσερις, πέντε πόρτες αλλά και wagon και με πολλές καινοτόμες τεχνολογίες όπως Advanced Active Park Assist – το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα παρκαρίσματος της Ford που υποστηρίζει παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα με όπισθεν.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στο νέο Mondeo κάνουν και οι πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο, ενώ παράλληλα εισάγονται στοιχεία όπως η αναδιπλούμενη πανοραμική οροφή, προσαρμοζόμενοι προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED – πρωτιά στην κατηγορία, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολώνα τιμονιού και SYNC με MyFord Touch.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσου στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας στα τέλη του 2014. Θα περιλαμβάνουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, όπως ο βραβευμένος βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost της Ford που διασφαλίζει κορυφαία οικονομία καυσίμου, σύστημα κίνησης petrol Hybrid Electric Vehicle. Επιπλέον τα μοντέλα θα έχουν τους πρώτους στην κατηγορία προσαρμοζόμενους προβολείς με πλήρη λειτουργικότητα LED, και πίσω ζώνες ασφαλείας με αερόσακους που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τους τραυματισμούς στην περιοχή της κεφαλής, του αυχένα και του θώρακα των πίσω επιβατών.