ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Πέθανε ο Emilio Botin

Formula 1: Πέθανε ο Emilio Botin

Ο Emilio Botin, ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους της Ισπανίας και της Formula 1, απεβίωσε, 79 ετών από καρδιακή προσβολή.

To όνομα του Botin μπορεί να μην είναι γνωστό όμως η τράπεζά, που δημιούργησε και διοικούσε (Santander) είναι ο χορηγός πολλών αγώνων Grand Prix αλλά και της Ferrari και παλαιότερα της McLaren (λόγω Fernando Alonso).

Ο Don Emilio όπως ήταν γνωστός στις ομάδες της F1 μεταμόρφωσε την Santander από μικρό εγχώριο πιστωτή στη μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης. Κλείνοντας επιτυχημένες συμφωνίες, ο Botin, διέδωσε σ' όλο τον κόσμο το όνομα Santander, συγκεντρώνοντας στην τράπεζά του κεφάλαια 1,4 τρισεκ. ευρώ και σχεδόν 200.000 εργαζομένους.

Υπό την ηγεσία του Botin, η Santander στη δεκαετία του 1990 πέτυχε πολλές εξαγορές στη Λατινική Αμερική και το 2004 άλλαξε το πρόσωπο της ισπανικής τραπεζικής με την αγορά του βρετανικού πιστωτικού ιδρύματος Abbey National για περισσότερα από 9 δισεκ. στερλίνες. Η μεγαλύτερη κόρη του, η Ana Botin, ηγείται των βρετανικών επιχειρήσεων του ομίλου και αναμένεται ότι θα τον διαδεχθεί στην προεδρία της τράπεζας.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης, οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν πτώση 2% και η διαπραγμάτευσή τους γινόταν στα 7,6 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ferrari: O Montezemolo φεύγει o Marchionne έρχεται