ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

DTM: Πρωταθλήτρια η BMW

DTM: Πρωταθλήτρια η BMW

Ο Marco Wittmann κατέκτησε το Πρωτάθλημα Οδηγών 2014 με τη BMW M4 DTM γράφοντας ιστορία στο Lausitzring.

Το DTM έχει ένα νέο πρωταθλητή: O Marco Wittmann της BMW Team RMG διασφάλισε τον τίτλο του Πρωταθλήματος Οδηγών στο Lausitzring, στον όγδοο από τους 10 αγώνες της σεζόν.

Η έκτη θέση την Κυριακή ήταν αρκετή για να μπορέσει ο οδηγός της ομαδας Ice-Watch BMW, να δημιουργήσει μία ασφαλή διαφορά από τους αντιπάλους του. Ο Wittmann ξεκίνησε έβδομος και για μία ακόμα φορά οδήγησε άψογα σε δύσκολες συνθήκες συγκεντρώνοντας οκτώ βαθμούς στο τέλος του αγώνα των 52 γύρων και κάνοντας το τελικό βήμα προς τον τίτλο. Ο 24-χρονος οδηγός έβαλε το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος ως ο τρίτος νεαρότερος πρωταθλητής DTΜ όλων των εποχών.

Ο Wittmann βαδίζει στα χνάρια των Volker Strycek (1984), Eric van de Poele (1987), Roberto Ravaglia (1989) και Bruno Spengler (2012), όλοι νικητές αυτής της κατηγορίας με BMW. Η επιτυχία του Wittmann σηματοδοτεί επίσης την πρώτη φορά στην ιστορία του «νέου» DTM – από το 2000 και μετά – που ένας οδηγός στέφεται πρωταθλητής τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής του.

Με την κατάκτηση του τίτλου, ο Wittmann συνεχίζει μία ξεχωριστή παράδοση: Όποτε η BMW τρέχει στο DTM με νέο μοντέλο, ο τίτλος του Πρωταθλήματος των Οδηγών «πηγαίνει» στο Μόναχο. Μετά τη νίκη του Strycek με τη BMW 635 CSi το 1984, ο van de Poele επανάλαβε το επίτευγμα με BMW M3 το 1987, και ο Spengler συνέχισε την παράδοση με τη BMW M3 DTM το 2012. Ο Wittmann διασφάλισε μία χρυσή σεζόν την πρώτη χρονιά της νέας BMW M4 DTM .

Αυτή τη στιγμή έχει 128 βαθμούς και διαφορά 69 βαθμών από το δεύτερο της κατάταξης Christian Vietoris (Mercedes). Η BMW Team RMG είναι πρώτη και στην κατάταξη των Ομάδων με 167 βαθμούς, που της δίνει ένα προβάδισμα ασφαλείας έναντι των πλησιέστερων αντιπάλων της. Επίσης η BMW ηγείται του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών με 320 βαθμούς.

Ο Wittmann μπορεί τώρα να αγωνιστεί στους υπόλοιπους δύο αγώνες στο Zandvoort (Ολλανδία) και το Hockenheim (Γερμανία) με τον αέρα του πρωταθλητή του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Ο νεαρός Γερμανός προσέλκυσε την προσοχή από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, κερδίζοντας στην εναρκτήρια διοργάνωση της σεζόν στο Hockenheim, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν πρόσθεσε τρεις ακόμα νίκες. Ο ηλικίας 24 ετών και 294 ημερών Wittmann είναι ο νεαρότερος πρωταθλητής DTM με τα χρώματα της BMW, και ο νεαρότερος όλων των εποχών από τη Γερμανία.

«Απίστευτο. Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Οι συνεχείς αλλαγές συνθηκών δυσκόλεψαν τον αγώνα σήμερα. ‘Έγιναν πολλές μάχες και προσπάθησα μόνο να ξεφύγω από τις αναποδιές. Μερικοί οδηγοί βγήκαν εκτός πίστας και κάποιες φορές η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη» δήλωσε ο Marco Wittmann και πρόσθεσε: «Νιώθω πολύ συγκινημένος τώρα, είναι τρελό! Η σεζόν ήταν απίστευτη μέχρι τώρα. Είμαι τόσο περήφανος για τη BMW Team RMG και τη BMW Motorsport. Όλοι έκαναν εντυπωσιακή δουλειά. Ξέρω πως είμαι ήδη πρωταθλητής και είναι καταπληκτικό.»

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Οδηγών

1. Marco Wittmann 128

2. Christian Vietoris 59

3. Mattias Ekström 56

4. Edoardo Mortara 56

5. Mike Rockenfeller54

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

1. BMW320 βαθμοί

2. Audi 302

3. Mercedes-Benz186