ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ferrari: Νέα 458 Speciale A

Ferrari: Νέα 458 Speciale A

Μετά από κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν, η Ferrari παρουσίασε επίσημα την 458 Speciale A (Aperta). Μία έκδοση της 458 που όλοι περιμέναμε.

Αλλαγή ονόματος; Η Ferrari εγκαταλείπει το όνομα Spider για τα ανοιχτά μοντέλα της και μας συστήνει την Aperta για την 458 Speciale. Το νέο πολυαναμενόμενο μοντέλο θα βγει στην αγορά σε μόλις 499 μονάδες και η πρεμιέρα του θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Οι μηχανικοί της Scuderia περιγράφουν την ανοιχτή Speciale ως το πιο αεροδυναμικό ανοικτό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ. Οι πρώτες Aperta θα είναι βαμμένες στο κίτρινο χρώμα (το επίσημο χρώμα της πόλης της Μόντενα) τριπλής επίστρωσης με μια μπλε και λευκή λωρίδα να διατρέχει το αμάξωμα της. Φορά τις Grigio Corsa πεντάμπρατσες ζάντες, στο εσωτερικό διαθέτει carbon διακοσμητικά, με τα καθίσματα να είναι επενδυμένα με Alcantara.

Η μεταλλική (από αλουμίνιο) οροφή της ανοίγει / κλείνει σε 14 δευτερόλεπτακαι συμβάλει στη μείωση βάρους της 458 Speciale στα 1.340 κιλά (50 κιλά περισσότερα σε σχέση με την 458 Speciale).

Μηχανικά φορά τον V8 4.500 κ.εκ. ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 605 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε 3 δευτερόλεπτα (επίδοση ίδια με της coupe), τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα.

Μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο video της Aperta ας δούμε το κλιπ για την κλειστή Speciale: