ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Ντεμπούτο στη Suzuka για τον Max Verstappen

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Ντεμπούτο στη Suzuka για τον Max Verstappen

Με την ομάδα της Toro Rosso και το μονοθέσιο του Jean-Eric Vergne θα πάρει το βάπτισμα στη F1 ο Max Verstappen.


Μπορεί να μην είναι μία εύκολη πίστα και να μην ενδείκνυται για την... εισαγωγή ενός οδηγού στην Formula 1, όμως η Toro Rosso επέλεξε το Ιαπωνικό Grand Prix στη Suzuka για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην F1 του Max Verstappen. Ο νεαρός θα πάρει το μονοθέσιο του Jean-Eric Vergne. Με αυτόν τον τρόπο ο Max Verstappen θα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα 17α γενέθλια του .

Το 2015 στην Αυστραλία ο Verstappen θα γράψει το όνομά του στην ιστορία της Formula 1, ως ο νεαρότερος οδηγός σε Grand Prix. Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή έχει ο Jaime Alguersuari, ο οποίος έκανε τον πρώτο του αγώνα στην Ουγγαρία το 2009, σε ηλικία 19 ετών και 125 ημερών.

Ο Ολλανδός ο οποίος πήρε την Super Licence, πέρασε πρόσφατα και όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις, δήλωσε στο Ολλανδικό site RaceXpress : «Η ιατρική ομάδα ήταν χαρούμενη με την υγεία μου και με τη φυσική μου κατάσταση» και πρόσθεσε: «Οδήγησα στον εξομοιωτή της Red Bull δύο φορές. Ουσιαστικά οδηγείς από το πρωί ως το βράδυ. Την τελευταία φορά εξασκήθηκα στη πίστα της Suzuka. Μπορώ να πω πως είναι αρκετά δύσκολη πίστα για να την μάθεις τέλεια. Δεν πάω εκεί για να σπάσω κάποιο ρεκόρ, απλά θέλω να αποκτήσω εμπειρία».